Нашвидкуруч: шоколадно-банановий бісквіт до чаю

23 травня 2019, 20:00
Цей ароматний домашній пиріг готується за лічені хвилини

Шоколадно-банановий бісквіт Фото: depositphotos.com

Шоколад і банани – класичне кулінарне поєднання. Ми розповімо, як приготувати з цих інгредієнтів смачний домашній пиріг. Ви можете полити його шоколадною глазур'ю і прикрасити на свій смак.

Дивіться відео, як вибрати якісний шоколад:

Реклама

Шоколадно-банановий бісквіт

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 яйця
  • 120 мл молока
  • 120 мл рослинної олії
  • 240 мл теплої води
  • 2 великих банани, розім'ятих виделкою
  • 400 г цукру
  • 245 г борошна
  • 50-75 г темного какао-порошку
  • 1,5 ч.л. розпушувача
  • 1,5 ч.л. соди
  • 0,5 ч.л. солі
  • 10 г ванільного цукру

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Всі сухі інгредієнти змішати в одній мисці.
  2. В іншій ємності перемішати віночком продукти, що залишилися, потім з'єднати обидві маси. Добре перемішати до однорідного стану. Тісто вийде досить рідким.
  3. Вилити тісто у форму, застелену пергаментним папером.
  4. Випікати в розігрітій до 180 °С духовці близько 40 хвилин. Готовність пирога перевірити зубочисткою. Трохи остудити і вийняти з форми.
  5. Залити готовий пиріг шоколадною глазур'ю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тірамісу з полуницею. "Сьогодні" також ділилися рецептом шоколадного десерту в чашці від Даші Малахової.