Бургери: наскільки безпечний "заморський бутерброд"

15 травня 2015, 03:39
Експерти знайшли в продукції курятину і крохмаль

Бургери їдять вже більше 100 років. Фото: mexicanburger.ru

Бургери або гамбургери вважають різновидом сендвічів, які в свою чергу вважають своєрідним аналогом бутерброда. Історія гамбургерів йде до 1900 року. І з того часу популярність цього виду продукції не згасає, повідомляє test.org.ua.

Сучасний бургер являє собою рубану м'ясну котлету, вміщену між половинками розрізаної булочки. М'ясо може бути різним: свинина, яловичина, курятина. Є варіанти бургерів зовсім без м'яса для вегетаріанців. Часто бургер містить соус, сир, листя салату, мариновані огірки, цибулю, помідори. За рахунок використання різного м'яса і різного набору додаткових інгредієнтів можна отримати чималий асортимент. Деякі заклади продають бургери окремо, деякі – відразу комплектом з картоплею, соусом до нього і напоями. Тому й ціна пропозицій відрізняється істотно: в Україні це в середньому від 15 до 150 грн.

Реклама

Нещодавно експерти перевіряли бургери найвідоміших марок, що пропонують свій товар в Україні. Кишкову паличку не виявили в одному із зразків. Також ні в одному з бутербродів не знайшли сою. Але ось в яловичих котлетах бургерів іноді знаходили крохмаль і курятину.

Нагадаємо, кілька років тому добровольці дегустували штучно створений бургер. Нідерландські вчені витратили п'ять років розробок і $325 тисяч на те, щоб перетворити стовбурові клітини корови в м'язову масу і зробити з неї м'ясну котлету.