Безглютеновий хліб і безлактозне молоко: вся правда і міфи

27 лютого 2019, 13:36
Глютен і лактоза протипоказані далеко не всім

Безлактозне молоко і безглютеновий хліб. Прихильники здорового харчування надають перевагу цим продуктам. Нібито самопочуття після вживання подібної їжі – відмінне і фігурі вона не шкодить. В супермаркетах облаштовують цілі відділи. Але чи дійсно від таких продуктів є користь чи це тільки маркетингова приманка?

Людей, чиє травлення погано реагує на глютен, тільки один відсоток у світі, каже дієтолог Євгенія Крилова.

Реклама

"Що робить глютен в шлунку? У шлунку він склеює продукти і вони не переробляються і не засвоюються організмом. Але навіть якщо ви добре переносите глютен, не зловживайте хлібом і борошняним, бо це призводить до зайвої ваги", – розповіла фахівець з харчування.

Читайте також:

А ось тваринне молоко може бути причиною здуття живота, діареї і навіть акне на шкірі у більшості дорослих. Тому що з роками організм починає виробляти менше спеціального ферменту, що переварює лактозу. Чи сприймає організм молочний цукор і глютен, можна перевірити за допомогою спеціального аналізу крові. Якщо все добре – не піддавайтеся на модні назви продуктів.

Реклама

Якщо відсутні протипоказання, досить просто не зловживати випічкою і молоком.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про головні міфи про глютену.