Азербайджанський суп "Бозбаш": рецепт від Асмік Гаспарян

26 квітня 2018, 10:00
Переможниця кулінарного шоу поділилася рецептом улюбленої національної першої страви

Суп з бараниною і нутом. Фото

Бозбаш – це популярний на Кавказі суп на основі бульйону з баранини. Він відрізняється обов'язковим додаванням гороху нут. Набір овочів може бути дуже різним, залежно від регіону та пори року. Поряд з основними овочами і цибулею до бозбашу можуть входити морква, ріпа, солодкий перець, кабачки, яблука, кислі сливи або алича, томати, стручки квасолі, баклажани і сухофрукти.

Бозбаш за рецептом Асмік Гаспарян

Реклама

Інгредієнти:

  • Баранячі реберця – 1,5 кг
  • Нут – 150 г
  • Морква – 2 шт.
  • Яблука кислих сортів – 2 шт.
  • Томати у власному соку – 5 шт.
  • Болгарський перець – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 5 зубчиків
  • Кінза – 5 гілочок
  • Сіль – 30 г
  • Зіра – 12 г
  • Чорний перець горошком – 15 шт.
  • Хмелі-сунелі – 13 г
  • Коріандр – 6 г
  • Вода – 3 л

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Баранячі реберця розріжте поперек по 2 ребра. Залийте водою. Відваріть на повільному вогні протягом 1,5 години разом з попередньо замоченим у воді нутом і сіллю.
  2. Потім додайте нарізані кільцями моркву і скибочки яблук, і цілий перець чилі. Проваріть 15 хв. Після цього додайте кубики болгарського перцю і подрібнені томати у власному соку.
  3. Розітріть в ступці зіру, насіння коріандру і чорний перець горошком. Додайте до супу. Додайте хмелі-сунелі і нарізану півкільцями цибулю. Перемішайте і проваріть ще 2 хвилини.
  4. При подачі посипте суп подрібненими кінзою і часником.
Асмік Гаспарян
Фото: прес-служба

Нагадаємо, в тринадцятому випуску "МастерШеф" – "Кулінарний випускний" підлітки зіграли в "Крокодила". У дванадцятому юні кулінари торгували десертами. В одинадцятому ефірі підлітки зіграли в "Монополію". У десятому випуску юні кулінари готували для батьків. У дев'ятому випуску підлітки стали скульптурами. У  восьмому ефірі вони перетворилися на супергероїв, а в сьомому юні кулінари потрапили до "Матриці".