Аранчині з моцарелою
В Італії аранчіні – не тільки маленькі апельсини, які ростуть на деревах, а й назва смачного і традиційного сицилійського страви – з рису c начинкою.
Дивіться відео, як приготувати солодкі кульки по-індійськи:
Ми розповімо, як приготувати аранчіні з моцарелою і томатним соусом . Щоб їх простіше було їсти, застроміть в рисові кульки зубочистки.
Аранчіні з моцарелою
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 227 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Цибуля – 1 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Рис арборіо – 500 г
- Вино біле – 30 г
- Шафран – щіпка
- Вода – 1,5 л
- Пармезан тертий – 3 ст.л.
- Яйце – 2 шт.,
- Лимонний сік – 1/4 шт.
Для начинки:
- Моцарелла – 300 г
- Оливки великі – 10 шт.
Для подачі:
- Томатний соус базовий або марінара
Спосіб приготування:
- Підготувати рис. Цибулю спасерувати на вершковому маслі до напівпрозорості на середньому вогні. Додати рис і дати йому просочитися маслом 3-4 хвилини помішуючи. Ввести шафран і вино, випарувати. Влити більшу частину води і варити до тих пір, поки рис не стане липким. Підсолити за смаком. Воду підливати при необхідності, періодично помішуючи.
- Готовий рис охолодити, виклавши на великий піддон. Після охолодження додати тертий сир, збиті яйця і лимонний сік, дуже добре перемішати.
- Для соусу – спасерувати цибулю і часник, додати вино і базилік, злегка випарити. Ввести томати у власному соку, варити 10-15 хвилин, при бажанні пробити в блендері і додати свіжий рубаний базилік.
- Нарізати моцарелу кубиком з ребром трохи більше 1 см, підготувати оливки (вийняти кісточку і розділити).
- Збити яйце з водою і борошном для клярі. Підготувати хлібну крихту.
- Сформувати аранчіні. Викласти на долоню столову ложку густої і повністю остигнула рисової маси, сформувати корж, в центр помістити начинку. Накрити краями і щільно стиснути, занурити в кляр, потім в сухарі. Ще раз щільно стиснути і покатати в долонях.
- Смажити у фритюрі при 180 ºС 4-5 хвилин до золотистого.
- Відразу подавати з томатним соусом.
Як вибрати рис для аранчіні
Важливо купити правильний крохмалистий рис, як на різотто – арборіо, карнаролі, віалоне нано. Консистенція вареного рису повинна бути густішою, ніж в різотто, і досить клейкою, щоб було легше ліпити кульки.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з креветками . "Сьогодні" також писали, як приготувати моцарелу у фритюрі .