Аранчіні з моцарелою: рецепт сицилійської закуски

10 грудня 2019, 13:45
Аранчіні – це кульки з рису у фритюрі

Аранчині з моцарелою

В Італії аранчіні – не тільки маленькі апельсини, які ростуть на деревах, а й назва смачного і традиційного сицилійського страви – з рису c начинкою.

Дивіться відео, як приготувати солодкі кульки по-індійськи:

Реклама

Ми розповімо, як приготувати аранчіні з моцарелою і томатним соусом . Щоб їх простіше було їсти, застроміть в рисові кульки зубочистки.

Читайте також:

Реклама

Аранчіні з моцарелою

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 227 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Цибуля – 1 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Рис арборіо – 500 г
  • Вино біле – 30 г
  • Шафран – щіпка
  • Вода – 1,5 л
  • Пармезан тертий – 3 ст.л.
  • Яйце – 2 шт.,
  • Лимонний сік – 1/4 шт.

Для начинки:

  • Моцарелла – 300 г
  • Оливки великі – 10 шт.

Для подачі:

  • Томатний соус базовий або марінара

Спосіб приготування:

  1. Підготувати рис. Цибулю спасерувати на вершковому маслі до напівпрозорості на середньому вогні. Додати рис і дати йому просочитися маслом 3-4 хвилини помішуючи. Ввести шафран і вино, випарувати. Влити більшу частину води і варити до тих пір, поки рис не стане липким. Підсолити за смаком. Воду підливати при необхідності, періодично помішуючи.
  2. Готовий рис охолодити, виклавши на великий піддон. Після охолодження додати тертий сир, збиті яйця і лимонний сік, дуже добре перемішати.
  3. Для соусу – спасерувати цибулю і часник, додати вино і базилік, злегка випарити. Ввести томати у власному соку, варити 10-15 хвилин, при бажанні пробити в блендері і додати свіжий рубаний базилік.
  4. Нарізати моцарелу кубиком з ребром трохи більше 1 см, підготувати оливки (вийняти кісточку і розділити).
  5. Збити яйце з водою і борошном для клярі. Підготувати хлібну крихту.
  6. Сформувати аранчіні. Викласти на долоню столову ложку густої і повністю остигнула рисової маси, сформувати корж, в центр помістити начинку. Накрити краями і щільно стиснути, занурити в кляр, потім в сухарі. Ще раз щільно стиснути і покатати в долонях.
  7. Смажити у фритюрі при 180 ºС 4-5 хвилин до золотистого.
  8. Відразу подавати з томатним соусом.

Як вибрати рис для аранчіні

Важливо купити правильний крохмалистий рис, як на різотто – арборіо, карнаролі, віалоне нано. Консистенція вареного рису повинна бути густішою, ніж в різотто, і досить клейкою, щоб було легше ліпити кульки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з креветками . "Сьогодні" також писали, як приготувати моцарелу у фритюрі .