Антивірусний ефект: вчені назвали несподівану користь шоколаду і червоного вина

3 березня 2018, 08:16
Під час дослідження вчені додавали хімічну сполуку в культури людських клітин

Хороший шоколад відрізняється приємним ароматом Фото: valeria_aksakova / Freepik

Ресвератрол – речовина, що виділяється деякими рослинами для захисту від паразитів, який міститься у винограді і какао має антивірусний ефект. Це з'ясували вчені Центрів по контролю і профілактиці захворювань США, передає MedicalXpress.

Під час дослідження вчені додавали хімічну сполуку в культури людських клітин, які були заражені вірусом коров'ячої віспи, який споріднений небезпечному вірусу натуральної віспи, але не є настільки смертоносним.

В результаті виявилося, що ресвератрол в клітинах перешкоджав розмноженню вірусів на ранніх стадіях зараження.

Крім того, експеримент також був проведений на мавпах. В результаті виявилося, що ресвератрол ефективний і в боротьбі проти вірусу мавпячої віспи, який вражає також людину. За статистикою, це захворювання веде до летального результату в 10%.

Раніше сайт "Сегодня" з'ясовував
, чим корисне червоне вино і скільки його можна пити. Регулярне вживання вина в розумних дозах добре впливає на здоров'я .