Альтернатива омлету: рецепти яєчних мафінів на сніданок

30 січня 2020, 09:03
Готуємо кекси з яєць в духовці

Яєчні кекси в духовці

Кекси з яєць, запечені в духовці з різними добавками, – прекрасна заміна класичного омлету . Вони прості в приготуванні, смачні і дуже корисні, так як готуються з мінімумом олії. Крім цього, яєчні кекси можна заморозити, а вранці тільки розігрівати в мікрохвильовці.

Дивіться відео, як приготувати омлет з плавленим сиром:

Реклама

Читайте також:

Яєчні мафіни з грибами і шпинатом

Кекси з грибами та шпинатом

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 10-12 яєць
  • 1/2 чайної ложки морської солі
  • Рослинна олія
  • 1 чашка замороженого або свіжого шпинату
  • 1 чашка тонко нарізаних грибів
  • 1/4 чашки дрібно нарізаної зеленої цибулі
  • 1 1/2 – 2 чашки тертого сиру (Чеддер або пармезану)

Спосіб приготування:

Реклама
  • Розігрійте духовку до 180 °С. Розбийте яйця у велику мірну чашку. Додайте сіль і збовтайте вінчиком.
  • Змастіть форму для мафінів з олією. Розділіть шпинат, гриби, зелена цибуля і сир між формочками, потім акуратно додайте яйця, залишаючи приблизно сантиметр до верху.
  • Випікайте протягом 20-25 хвилин або до тих пір, поки дерев'яна паличка, вставлена в центр мафінів, не буде виходити сухою.
  • Дістаньте з духовки, дайте охолонути протягом декількох хвилин, а потім перекладіть на тарілку за допомогою лопатки.
  • Подавайте мафіни відразу ж або охолодіть і перекладіть в герметичний контейнер, після чого поставте в холодильник. Їх можна поставити в морозилку і зберігати там до місяця.

Яєчні мафіни з перцем і помідорами

Омлет у формочках для кексів

Час приготування:

  • 20 хвилин

Інгредієнти:

  • 6 яєць
  • 2 помідори
  • 1 болгарський перець
  • 50 г борошна
  • 60 г тертого сиру
  • 20 мл олії
  • Сіль, перець – за смаком
  • Свіжий або заморожений шпинат – за смаком
  • Зелень – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Збийте яйця, поступово додаючи борошно.
  2. Додайте нарізані овочі і тертий сир в яєчну суміш.
  3. Форми для кексів змастіть олією і наповніть яєчною масою.
  4. Випікайте в духовці, розігрітій до 180 °С, протягом 15 хвилин. Подавайте яєчні мафіни теплими.

Яєчні мафіни з брокколі

Мафіни з броколі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г заморожених суцвіть брокколі
  • 8 яєць
  • 4 ст. л. борошна
  • 1 стакан молока
  • 1 пучок свіжої зелені
  • Масло вершкове – для змазування формочок
  • Сіль морська і перець – за смаком

Спосіб приготування:

  • Броколі відварити в підсоленій воді протягом 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і обдайте крижаною водою.
  • Яйця збийте з молоком, просійте борошно, додайте дрібно нарізану зелень, посоліть, поперчіть. Добре перемішайте.
  • Форми для запікання змастіть вершковим маслом.
  • Столовою ложкою викладіть тісто і в серединку вставте суцвіття брокколі.
  • Випікайте при 180 °C протягом 15 хвилин або до готовності.

Порада: в мафіни можна додати сир – твердий або бринзу.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати пишний омлет з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом омлету в мультиварці з помідорами і сиром.