Як з кислого молока за годину зробити сир

18 березня 2019, 14:47
Експерти розповіли секрет миттєвого згортання молока

За -18 градусів сир може зберігатися 20 днів

В епоху урбанізації та глобалізації ми намагаємося все менше часу витрачати на покупку і приготування їжі і поступово забуваємо традиційні рецепти і кулінарні хитрощі. Наприклад, такий кисломолочний продукт, як сир, має навіть кілька способів приготування: випробувавши їх всі, можна вибрати найбільш підходящий для себе.

Існує два основних варіанти приготування сиру з кислого молока. Перший: свіже молоко потрібно просто залишити в темному і теплому місці, при цьому можна додати до нього як закваску кефір, сметану або молоко. Швидкість і результат залежатиме від якості молока. Можна також використовувати кефір, який теж ставиться в тепле місце. Коли починає відділятися сироватка, можна прискорити процес, нагрівши суміш на тихому вогні. Залишається тільки відокремити білки, що згорнулися, від сироватки, помістивши їх до друшлага або марлі.

Реклама

Другий варіант згортання молока до стану сиру практично миттєвий. Молочна кислота може бути замінена будь-якою іншою, наприклад лимонною. Тому досить додати до нагрітого молока дві ложки лимонного соку і відокремити сироватку – і всього за годину з молока виходить сир.