Щоб свято відбулось на найвищому рівні, до нього і готуватися бажано заздалегідь. Ну а коли це 8 Березня – тоді вже подвійна відповідальність. Це стосується не тільки меню, а й подарунків жінкам. Поки не можете визначитися з цим? Тоді скористайтеся нашим спеціальним святковим календарем і знайдіть, що незвичайного подарувати на 8 Березня. Якщо плануєте зустріти і провести цей день вдома, приготуйте ці легкі та красиві страви. А ще – зробіть ідеальний домашній майонез, що підкреслить смак ваших улюблених салатів.
Морквяний рулет із зеленню, часником і сиром
Вибирайте для приготування цього рулету молоду моркву – так він вийде особливо соковитим і смачним.
Інгредієнти
- 450 г моркви
- 4 яйця
- 1 ст. л. вершкового масла
- 175 г вершкового сиру
- 1 пучок зелені
- 1 зубчик часнику
- Сіль, мелений чорний перець
Спосіб приготування
- Моркву очистити і натерти на крупній тертці. Обсмажити на вершковому маслі упродовж п'яти хвилин, остудити.
- Духовку розігріти до 180 °С. Деко застелити папером для випічки, змастити маслом за допомогою силіконового пензлика.
- До моркви додати жовтки, сіль і перець за смаком, перемішати.
- Білки збити до стійкої піни, додати до моркви і ще раз акуратно перемішати.
- Викласти масу на підготовлений лист у вигляді прямокутника 20 на 30 см.
- Випікати в попередньо розігрітій духовці 12-15 хвилин.
- Перевернути корж на аркуш паперу для випічки, накрити вологим рушником, остудити. Обережно зняти папір, на якому випікався корж.
- Приготувати начинку. Зелень і часник подрібнити, ретельно перемішати з вершковим сиром кімнатної температури.
- Розподілити сирну масу по поверхні коржа рівним шаром, згорнути рулет за допомогою паперу, накрити плівкою, охолодити.
Паста з креветками та цукіні у вершковому соусі
Така паста буде готова буквально за 15 хвилин. Ви можете посипати готову страву тертим пармезаном.
Інгредієнти
- 1/2 упаковки пасти
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 цукіні або молодий кабачок
- 2 зубчики часнику
- 200-300 г великих креветок
- 200 мл жирних вершків
- Сіль, мелений перець
- Мускатний горіх
Спосіб приготування
- Відваріть пасту в підсоленій воді, злийте рідину.
- Поки макарони варяться, промийте варено-заморожені креветки і натріть кабачок на крупній тертці.
- Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками.
- Розігрійте сковороду з оливковою олією, додайте часник і цукіні. Смажте, час від часу помішуючи, доки кабачки не стануть м'якими. Не готуйте занадто довго, овочі мають бути злегка хрусткими.
- Додайте розморожені креветки і смажте ще хвилину. Потім влийте вершки, приправте за смаком і проваріть ще кілька хвилин. Пам'ятайте, що готові креветки мають нагадувати букву "С". Якщо вони згорнулися в букву "О", це означає, що ви їх перетримали.
- Додайте пасту, перемішайте.
Салат з курки, авокадо і апельсинів
Якщо ви любите експериментувати з поєднаннями продуктів, приготуйте яскравий і корисний салат з курячого філе, авокадо, солодкого перцю і апельсинів з медово-цитрусовою заправкою.
Інгредієнти
- 250 г курячої грудки
- 3 солодких перці
- 1 авокадо
- 1 апельсин
- 10 г свіжої м'яти
- 40 мл оливкової олії
- 15 г меду
- 20 мл соку лайма
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- Сіль, перець
Спосіб приготування
- Варену або запечену курячу грудку ріжемо на невеликі шматочки.
- Різнобарвні солодкі перці нарізаємо брусочками, очистивши від насіння.
- З авокадо видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками.
- Очищений апельсин розділяємо на шматочки і ріжемо кубиками.
- Для приготування заправки змішуємо дрібно нарізані листочки м'яти, оливкову олію, сік лайма, гірчицю і мед. За смаком додаємо сіль і чорний перець.
- Всі інгредієнти змішуємо і поливаємо заправкою. Даємо салату настоятися 10-15 хвилин.
Шоколадний чизкейк без випічки
Чизкейк із шоколадним кремом і коньяком виходить дуже ніжним і ароматним, а приготувати його неважко. Важливо добре охолодити десерт перед подачею, щоб начинка застигла.
Інгредієнти
Для основи
- 100 г цукрового печива
- 50 г розтопленого вершкового масла
Для начинки
- 250 г маскарпоне
- 150 мл збитих вершків
- 25 г цукрової пудри
- 2 ст. л. коньяку
- 100 г шоколаду
- 2 ст. л. какао
Спосіб приготування
- Печиво поламати, скласти в поліетиленовий пакет і розкачати качалкою, щоб вийшли дрібні крихти. Перемішати з розтопленим маслом.
- Покрити харчовою плівкою роз'ємну круглу форму діаметром 20-23 см. Утрамбувати тісто по дну форми і поставити в холодильник, поки готується начинка.
- Перемішати вінчиком маскарпоне, збиті вершки і цукрову пудру. Додати коньяк, столову ложку какао і розтоплений на водяній бані шоколад, добре перемішати.
- Помістити начинку на основу, розрівняти зверху і накрити плівкою. Поставити чизкейк у холодильник на ніч, перед подачею посипати какао.
Коктейль "Мімоза"
Цей напій отримав свою назву завдяки своєму жовто-помаранчевого кольору.
Інгредієнти
- 1/3 келиха шампанського
- 1/3 келиха апельсинового соку
- 1 ст. л. апельсинового лікеру
Спосіб приготування:
- Охолодіть всі напої.
- Налийте в келих для шампанського ігристе вино, апельсиновий сік і лікер.
- Подавайте коктейль одразу ж після приготування.
Тут дізнаєтеся, як приготувати рикоту вдома.