
Наприкінці червня – липня з'являється свіжий гречаний мед: саме в цей час активно цвіте гречка. Терпкий смак і темний колір гречаного меду деяким не подобається, а даремно: цей вид меду рекомендований для профілактики багатьох захворювань і забезпечення антиоксидантів у раціоні, пише медичний журнал Nutrients.

Так, саме гречаний мед – хороший антиоксидант: тобто речовина, яка бореться з окислювальним стресом в організмі. Також гречаний мед містить багато мінералів та вітамінів групи B, E, C.

Також гречаний мед містить амінокислоти, глюкозу, левулезу (фруктоза, яка присутня майже у всіх солодких ягодах і плодах), білки, а найголовніше – залізо (його вміст у цьому сорті переважає у кілька разів, ніж у світлих сортах).
Мед із гречки є ефективним протизастудним засобом, що підвищує імунітет та бореться з різними захворюваннями дихальних шляхів та іншими вірусами. Однак мед сам по собі – алерген, і гречаний не виняток.
Також мед протипоказаний при цукровому діабеті . Будь-який мед калорійний, тому не налягайте на цей продукт, якщо не хочете набрати зайву вагу.
Також ми раніше писали, чим корисна бузина і що приготувати з неї – рецепт від Євгена Клопотенка.
А ще дізнайтесь про самогон з варення або ягід – користь та шкода напою, якщо готувати вдома.