Голова МОЗ України Уляна Супрун порадила урізноманітнити свій раціон і включити в нього страви з бобових.
"Люди, які регулярно вживають бобові, мають на третину нижче ризики появи діабету 2-го типу", – заявила в.о. міністра охорони здоров'я України.
Результати багатьох досліджень показали, що дотримання дієти, багатої бобовими, пов'язане не тільки із запобіганням діабету, але і з більш низьким ризиком появи ожиріння, високого кров'яного тиску, високого рівня холестерину, хвороб серця та інсульту.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
"Якщо ви до цього не споживали багато бобових – варто збільшувати їх кількість у раціоні поступово. За рахунок високого вмісту клітковини вони здатні викликати здуття і біль у животі", – порадила Уляна Супрун.
Щоб отримувати максимальну користь від бобових без дискомфорту для організму, вам варто:
- Перед приготуванням їх потрібно замочувати і кілька разів промивати водою. Це допоможе позбутися від короткоцепочечних вуглеводів, які погано всмоктуються в кишечнику і сприяють утворенню газів.
- Не поєднуйте бобові з іншими продуктами, які можуть викликати здуття, наприклад, капустою.
- Для кращої біодоступності заліза краще готувати бобові з томатом або лимоном.
Нагадаємо, раніше ми писали, кому корисно їсти квасолю. Ми також ділилися рецептом італійського супу мінестроне з квасолею.
Дивіться відео, як приготувати корисний бобовий сніданок: