Під час заварювання чайного пакетика у воду потрапляють мільярди частинок мікро- і нанопластика. Це повідомили канадські вчені з університету Макгілла, написавши про це в Environmental Science & Technology.
Як обрати якісний чай – дивіться відео:
Вчені провели дослідження і з'ясували, що від одного чайного пакетика у воду потрапляє близько 11,6 мільярда мікрочастинок пластика і 3,1 мільярда наночастинок.
Варто зазначити, що отримана кількість, за словами дослідників, сильно перевищує кількість, яку можна виявити в інших напоях і стравах.
Щоб переконатися, що такий ефект дають саме пакети, вчені дістали чай з пакетика і заварили його окремо. Профільтрувавши воду, вчені з'ясували, що наночастинки, які виявилися у воді, з'явилися там тільки в процесі заварки.
Порада: пийте краще листовий чай, який можна заварювати, як в окремому заварнику, так і прямо в чашці.
Тим часом ми з'ясували, Тим часом ми з'ясували: поради медика.