Часте вживання перцю чилі знижує ризик смертності від серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань. Це з'ясували італійські вчені з Середземноморського інституту неврології Neuromed, передає EurekAlert!.
Чи здатні вітаміни вирішити всі проблеми зі здоров'ям – дивіться відео:
Дослідники провели експеримент за участю 23 тисяч осіб. В результаті з'ясувалося, що відсоток смертності від серцевого нападу серед тих, хто вживав перець раз в тиждень, на 40% нижче. Від захворювань судин головного мозку – на 50% нижче.
При цьому епідеміолог Марія Лаура Боначіо, яка брала безпосередню участь в експерименті, зазначила, що зв'язок між зниженням ризику смертності і раціоном харчування встановлено не було.
Вчені заявляють, що перець чилі захищає організм тих людей, хто дотримується середземноморської дієти – вона вважається дуже корисною для здоров'я, продовження довголіття і гарної фізичної форми, так і для тих, хто харчується не настільки правильно.
Тим часом ми з'ясували правила і види розвантажувальних днів для схуднення після свят.