Головна Сьогодні

Супрун розповіла, як обдурюють українців виробники м'яса

Уляна Супрун порадила, як зберегти своє здоров'я

В.о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун продовжує спростовувати популярні міфи.

Лікар розповіла, чи дійсно наші улюблені котлети всі ці роки були "напхані" антибіотиками і як це впливає на здоров'я.

"Використання антибіотиків на фермах і справді досить поширена практика. Тварини отримують антибіотики не тільки для лікування інфекцій, але і для їх профілактики, а також поліпшення росту. Тому антибіотики можуть бути присутніми в м'ясі. Якщо їх більше норми, то вони порушують кишкову мікрофлору, викликають алергію, але це дуже малоймовірно. Адже зазвичай антибіотики виводяться з організму тварини з сечею", – написала Супрун.

Щоб захиститися від харчових стійких до антибіотиків інфекцій користуйтеся цими правилами:

  • Готуйте м'ясо до повної готовності.
  • Мийте руки після контакту з сирими м'ясом, птицею або морепродуктами.
  • Мийте також все кухонне приладдя
  • Охолоджувати їжу до +4 градусів протягом двох годин після приготування.
  • Влітку – протягом однієї години – відокремлюйте сире м'ясо, яйця і рибу від інших продуктів.
  • Використовуйте різні дошки для продуктів.
  • Мийте руки після контакту з тваринами.

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, що буде, якщо кинути пити каву.

Індекс борщу: в Україні стрімко дорожчає національне блюдо – дивіться відео нижче:

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти