I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Суперфуд на всі часи – як приготувати корисний крем-суп із черемші

Черемша – один з найкорисніших сезонних продуктів, багатих на вітаміни, цю зелень можна зібрати самостійно і приготувати смачні страви. Які – у статті
To get a healthy and nutritious dish, you can cook a delicious wild garlic cream soup
To get a healthy and nutritious dish, you can cook a delicious wild garlic cream soup

Про важливість раціонального харчування ми щодня чуємо від дієтологів: нині дати організму потрібні речовини допоможе сезонна зелень, одна з найкорисніших – черемша.

Вітаміну С у черемші більше, ніж у лимоні, а про лікувальні властивості можна писати дисертацію. З ведмежої цибулі або дикого часнику, як ще називають черемшу, готують супи, салати, соуси, відварюють у гарнірі.

Реклама

Один із смачних та корисних рецептів – це крем-суп із черемшею та хрумким беконом. Вам знадобиться:

  • 1 цибулина;
  • 100-150 г листя черемші (1 великий пучок);
  • 25 г петрушки;
  • 1 цибуля порей (біла частина);
  • 3 картоплини (середні);
  • 1 л овочевого бульйону;
  • 150 мл вершків 33%;
  • 50 мл білого сухого вина;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 4 скибочки бекону;
  • 1 лавровий лист;
  • сіль та чорний мелений перець за смаком.

Як правильно готувати:

1. Кубиками нарізаємо цибулю та картоплю, порей – кружальцями, все це томимо в каструлі з вершковим маслом. Коли цибуля почне змінювати колір, додаємо вино, а через три хвилини – гарячий овочевий бульйон та лаврове листя. Варити потрібно до готовності картоплі (приблизно 10 хвилин).

Реклама

Петрушку і черемшу потрібно промити і просушити, відкласти 4-6 листків останньої для прикраси, а решту порізати
Петрушку і черемшу потрібно промити і просушити, відкласти 4-6 листків останньої для прикраси, а решту порізати

2. Петрушку і черемшу потрібно промити і просушити, відкласти чотири-шість листків останньої для прикраси, а решту порізати. Додаємо зелень та вершки в каструлю, приправляємо сіллю та перцем. Як тільки суп закипить, потрібно зняти каструлю з вогню, дістати лавровий лист і збити вміст блендером.

3. Потім обсмажуємо бекон на пательні до хрусткої скоринки, забираємо зайвий жир паперовим рушником. Готово! Прикрасити блюдо в тарілці можна зверху листочками черемші та шматочками бекону або насінням.

Реклама

Чим ще корисна черемша і що ще можна приготувати із цієї зелені – рецепти корисних страв із черемшею читайте на vogue.ua.

Також ми писали, які ще продукти наприкінці весни підтримають імунітет та травлення.

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти