Вчені з лікарні Indira IVF Hospital в Нью-Делі (Індія) з'ясували, що розігрів їжі в пластикових контейнерах за допомогою мікрохвильової печі призводить до стрибків артеріального тиску, а також збільшує ризик безпліддя, діабету, ожиріння і навіть раку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Дослідники заявили, що при нагріванні контейнери в мікрохвильовці виділяють 95% хімікатів, які у них є. Найбільшу небезпеку становить бісфенол-А, а також фталати. Бісфенол після поглинання їжі проникає в кровотоки і може призводити до безпліддя, гормональних змін, а також різних пухлин.
Нагадаємо, які страви не можна підігрівати в мікрохвильовці.
Мікрохвильові печі вже давно стали невід'ємною частиною побуту будь-якого сучасної людини. Зараз нам вже дуже складно уявити, як ми раніше обходилися без цього чуда побутової техніки. З її допомогою можна дуже легко і швидко розігріти (а часом і довести до готовності) величезна кількість страв, при цьому мікрохвильовка займає мінімум місця на кухні.
Також ми писали про те, які помилки під час розігріву їжі у мікрохвильовці псують її і отруюють.
Крім цього, було розвінчано міфи, пов'язані з мікрохвильовою піччю.