Карантин багатьох залишив удома. Божевільний робочий темп закінчився, але багато хто все одно не може перелаштуватися на уповільнений режим. Через те, що ми тепер менше рухаємося, почастішали походи до холодильника. А це загрожує збільшенням об'єму талії і стегон в майбутньому. Про те, як правильно харчуватися під час карантину, щоб не нашкодити організму, розповіла на своїй сторінці в Facebook відомий український нутриціолог Софія Рожко.
Приберіть всі перекуси. Коли ви сидите вдома – це найбільша проблема. Сховайте в шафу горішки, батончики, фрукти. Нехай нічого не стоїть на столі. Проходячи повз, в пориві "грустяшки", ви заточите горішок. Кожен перекус – це сплеск інсуліну і процесу накопичення. Пару тижнів і ми будемо + 5 кг, без жартів.
Пийте теплу воду і трав'яний чай. Вода з лимоном і трав'яний чай (з яскравим смаком) здатна допомогти з нападами голоду від нудьги. Поставте собі графин на стіл, розставте їх замість вазочок з перекусами. Пийте склянку води щогодини. Банальна робоча порада.
Не сприймайте карантин як All Inclusive. Ми реально рухаємося в сто разів менше. А їсти почали набагато більше. Якщо так продовжити – ми викотимся з карантину. Це гарний час в спокійній обстановці спланувати раціон, трохи менше їсти їжу з закладів харчування, навчитися готувати нове блюдо.
Як українці поводяться на карантині. Дивіться в нашому сюжеті:
⠀
Не робіть детокс. Всі ці соки і смузі для підвищення імунітету – дуже складна історія. У них багато протипоказань. Якщо ви не підготовлені – вони можуть знизити імунітет. Якщо ви раніше це робили або голодували – можна продовжувати. Але якщо ви тільки перший раз починаєте – не найкращий час. ⠀
"Це складний, але ресурсний час. Давайте не перетворювати його в об'їдаловку!", – підсумувала Софія Рожко.
Нагадаємо, раніше ми писали про основні засади правильного харчування. Чи правда, що треба відмовитися від хліба, кави і шоколаду.