Гастрит, дисбактеріоз та ожиріння - всі ці хвороби загрожують тим, хто снідає неправильно. Як можуть нашкодити круасани з кавою натщесерце і коли апельсиновий фреш стає отрутою?
"Якщо пити вранці тільки каву, підвищується кислотність, починає виділятися шлунковий сік для травлення, а перетравлювати фактично нічого. Крім цього, кава впливає на нервову систему, на гормональну систему. Ми відчуваємо бадьорість і у нас притупляється почуття голоду", – пояснює дієтолог Олександра Жицька.
До того ж люди, які не снідають, ввечері будуть переїдати, оскільки вдень не отримали достатньої кількості калорій.

З'їсти солодке до дванадцятої години, щоб не поправитися – це міф, каже дієтолог. Все зовсім навпаки – продукти з цукром і борошняні вироби натщесерце призведуть до ожиріння, проблем зі шкірою і волоссям. Вживання солодкого у великих кількостях може порушити роботу підшлункової і печінки.
"Коли вранці ви з'їдайте багато солодкого, дуже різко підвищується рівень глюкози в крові, йде велике навантаження на підшлункову і на печінку. Саме такі коливання глюкози натще призводять до порушення вуглеводного обміну й ожиріння", – розповідає Олександра Жицька.
Спричинить гастрит не тільки кава натщесерце, а і фреш. Особливо небезпечні соки з кислих фруктів. Найкращим сніданком є цільнозернові каші, такі як гречка і вівсянка. Якщо хочеться солодкого, в них можна додати фруктів. Безпечно вранці вживати яйця і сири.
Нагадаємо, раніше ми писали, скільки фруктів і ягід можна з'їсти на 100 калорій. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом корисного сніданку від Аніти Луценко.
Читайте також: