Головна Сьогодні

Революційне відкриття: вчені назвали несподівану властивість цукру

Дослідники із США зробили сенсаційну заяву

Нове дослідження вчених з Університету Вашингтона в Сент-Луїсі (США) показало, що натуральний цукор (трегалоза) блокує глюкозу з печінки й активує ген, який підвищує чутливість до інсуліну, зменшуючи ймовірність розвитку діабету. Активація гена також викликає збільшення кількості калорій, що спалюються, зменшує накопичення жиру, збільшення ваги, а також зменшує кількість холестерину в крові.

Вчені провели експеримент на мишах і додавали трегалозу до питної води, що активувало в гризунів ген Aloxe3. Дисахарид не дозволяє глюкозі потрапити в печінку, що еквівалентно голодуванню.

"Ми дізналися, що цей ген Aloxe3 покращує чутливість до інсуліну так само, як звичайні діабетичні препарати, які називаються Тіазолідиндіони, покращують чутливість до інсуліну", – розповів доктор медицини, доцент педіатрії Брайан деБош.

За його словами, активація цього гена викликана як трегалозом, так і голодом. В результаті чого клітини починають поглинати глюкозу, знижуючи її концентрацію.

НагадаємоСупрун дала несколько советов сладкоежкам. Крім цього, ми писали, як легко відмовитися від солодкого: досвід нашого журналіста.

Дивіться відео: чи небезпечно бути ласуном і чим замінити солодку отруту

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: MedicalXpress

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти