Всі експерти в галузі здорового харчування радять вживати якомога більше сезонних продуктів. Ми підготували добірку з п'яти овочів і фруктів, на які варто звернути особливу увагу в листопаді.
Хурма

Головна цінність хурми полягає в тому, що вона максимально гарна для пізньої осені і взимку. Цей фрукт багатий на вітаміни A, C і P, які зміцнюють імунітет і благотворно впливають на судини.

Крім цього хурма містить корисні для серця калій і магній; каротин, який зміцнює зір, і антиоксидант лікопін, який здатний запобігти появі раку.
Гранат

Зернятка граната корисно їсти при анемії. А гранатовий сік дуже м'яко знижує артеріальний тиск у гіпертоніків. Крім цього, гранат рекомендують вживати для профілактики простудних захворювань в холодну пору року.
Фейхоа

Фейхоа містить калій, магній, фосфор, залізо і цинк. Цей екзотичний плід з Південної Америки багатий йодом, який благотворно впливає на функцію щитовидної залози. До складу фейхоа також входить вітамін С, корисний при епідеміях застуди та грипу.
Брюссельська капуста

Брюссельська капуста відрізняється багатим набором вітамінів: А, С, В1, В2, В6, В9 і РР. Вона містить цілий список з вільних амінокислот і ферментів, мінералів і мікроелементів. До її складу входять клітковина, залізо, фосфор і калій.
Гарбуз

Гарбуз містить вітаміни А і С, які допомагають протистояти застуді і грипу, що особливо актуально в холодні осінні дні. Крім того, в м'якоті гарбуза багато пектинів – харчових волокон, які м'яко очищають кишечник. Ще гарбуз корисний при серцевих недугах, захворюваннях нирок і печінки, при безсонні, атеросклерозі, подагрі, нервових розладах і проблемах із зором.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами корисних і смачних напоїв, які допоможуть підтримати імунітет восени. Ми також писали про корисні і шкідливі властивості гарбуза.
Дивіться відео, як правильно харчуватися в холодну пору року: