Поки в Україні бушує чотири штами грипу, а в столиці вже кілька шкіл закрили на карантин, важливо знати не тільки, як від нього захиститися, але і як правильно харчуватися. Від того, що людина їсть, залежить і її здоров'я. Але ось що цікаво – не всі корисні продукти можна їсти, коли людина хворіє, пишуть в HuffPost. Що можна їсти під час застуди та грипу, а від чого варто відмовитися, читайте далі.
Чим небезпечний нинішній грип і як не стати його жертвою – дивіться відео:
Застуда і грип: що не можна їсти хворим
- Шпинат
Він може викликати в організмі запалення за рахунок гістаміну – речовини, яка виробляється в організмі і викликає алергію.
- Горіхи
Якщо у вас проблеми зі шлунком або лихоманка, тоді краще відмовитися від горіхів, які хоч і містять необхідний цинк та вітамін Е, однак змушують ваш організм їх довше перетравлювати. В результаті у вас може бути розлад шлунка або занепад сил. Крім того, деякі види горіхів можуть викликати алергію.
- Брокколі
Цей вид капусти дуже корисний за рахунок вітамінів А і С, які в ній містяться, а й важкий для травлення під час хвороби.
Які продукти допоможуть вилікувати застуду і грип
- Червоний перець
Речовина кверцетин, яка міститься в червоному перці, є потужним антиоксидантом, що має противірусну та протизапальну дію. У червоному перці також багато вітаміну С, який допомагає боротися з інфекціями.
- Гриби
Гриби шиітаке і кордицепс підвищують рівень цитокінів – білків, котрі регулюють імунну систему організму. Вони відмінно допомагають боротися з інфекцією.
- Курячий бульйон
У цій страві є сполуки з протизапальною дією, а тому вона дуже корисна для боротьби із застудою і грипом. Також бульйон підтримує водний баланс в організмі.
Раніше ми вже з'ясовували все про грип в Україні: кому особливо потрібно берегтися.