Гранат містить дві речовини, які ефективно захищають від шкідливих впливів та токсинів. Одна з них, пунікалагін, що міститься в соку і шкірці гранату, має дуже велику антиоксидантну активність, пише медичний журнал Nutrients.
А пунічна кислота використовується в приготуванні гранатової олії, яка часто застосовується в косметичних цілях. Обидва ці компоненти благотворно впливають на організм, знижують ризик різних захворювань і сприяють регенерації клітин.
А ще пунікалагін активно може знижувати рівень окисного стресу в печінці тим самим захищаючи орган від діабетичного ушкодження. Дослідження також показало, що цей компонент зупиняє запальні процеси та зміцнює імунну систему.
В ідеалі з'їдати 1-2 плоди гранату щотижня. І не варто захоплюватися свіжим гранатовим соком, його користь перебільшена. Якщо ж у вас гастрит, виразкова хвороба або схильність до запорів, то кількість граната, що з'їдається, слід обговорити з лікарем.
Також ми писали, як приготувати гарнір з кабачків швидко.
А ще читайте, чим корисна малина і скільки ягід можна їсти на день.