Стрітстайл в Нью-Йорку

Модні сумки осені 2021

Корисні сніданки

Стиль Кейт Міддлтон

Тести

Найдорожче

Чому варто готувати овочі на пару: відповідь відомого дієтолога

Світлана Фус розповіла, чим корисна термічна обробка парою

Страви з овочів – основа здорового харчування. Але щоб овочі дійсно принесли користь організму, потрібно правильно їх приготувати.

"Приготування їжі на пару зберігає в овочах максимальну кількість вітамінів. Наприклад, капуста брокколі, приготована в пароварці, містить на 50% більше вітаміну С, ніж варена", – говорить Світлана Фус.

Реклама

"Обробка продуктів парою дозволяє зберегти практично всі мінеральні речовини. Наприклад, при звичайному варінні, у воду переходить 20-25%, а при приготуванні на пару 1-3% мінеральних речовин", – додала дієтолог.

Це відбувається тому, що при варінні на пару овочі обробляються вологим паром, що сприяє збереженню кольору і консистенції. На відміну від приготування в духовці, де на продукти впливає сухий жар високої температури, пар "працює" при 80-100 С, що дозволяє зберегти більшу кількість вітамінів.

Ось рекомендації щодо часу приготування овочів на пару:

Реклама

 

  • Спаржа: від 5 до 8 хвилин
  • Брокколі: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5
  • Морква: від 10 до 15 хвилин в залежності від розміру
  • Цвітна капуста: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5 (весь качан 15-25 хвилин)
  • Кукурудза в качанах: від 8 до 10 хвилин
  • Зелені боби: від 4 до 6 хвилин
  • Картопля, нарізана кубиками: від 10 до 15 хвилин
  • Шпинат: від 2 до 3 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким має бути меню для правильного харчування. 

Реклама

Дивіться відео, як продовжити свіжість овочів надовго:

Чому варто готувати овочі на пару: відповідь відомого дієтолога

Світлана Фус розповіла, чим корисна термічна обробка парою

Страви з овочів – основа здорового харчування. Але щоб овочі дійсно принесли користь організму, потрібно правильно їх приготувати.

"Приготування їжі на пару зберігає в овочах максимальну кількість вітамінів. Наприклад, капуста брокколі, приготована в пароварці, містить на 50% більше вітаміну С, ніж варена", – говорить Світлана Фус.

"Обробка продуктів парою дозволяє зберегти практично всі мінеральні речовини. Наприклад, при звичайному варінні, у воду переходить 20-25%, а при приготуванні на пару 1-3% мінеральних речовин", – додала дієтолог.

Це відбувається тому, що при варінні на пару овочі обробляються вологим паром, що сприяє збереженню кольору і консистенції. На відміну від приготування в духовці, де на продукти впливає сухий жар високої температури, пар "працює" при 80-100 С, що дозволяє зберегти більшу кількість вітамінів.

Ось рекомендації щодо часу приготування овочів на пару:

 

Спаржа: від 5 до 8 хвилин

Брокколі: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5

Морква: від 10 до 15 хвилин в залежності від розміру

Цвітна капуста: стебла протягом 7 хвилин, суцвіття протягом 5 (весь качан 15-25 хвилин)

Кукурудза в качанах: від 8 до 10 хвилин

Зелені боби: від 4 до 6 хвилин

Картопля, нарізана кубиками: від 10 до 15 хвилин

Шпинат: від 2 до 3 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, яким має бути меню для правильного харчування. 

Дивіться відео, як продовжити свіжість овочів надовго:

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News

Рекомендації

Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Гороскоп
Твій гороскоп на сьогодні
Читати гороскоп
MUST HAVE
Beauty-покупки вересня
Придбати
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Вибрати професійного косметолога
Як це краще зробити?
Лайфхак дня
Як підготуватися до подорожі на авто
Хакнути
Собаки у стильних кампейнах - Jacquemus Fall 2021. Як вам?
Осінь у великому місті
Головні івенти вересня
Спланувати дозвілля
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
13 - 19 вересня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Ніч в готелі на Мальдівах за мільйон гривень
За що такі гроші?
Особистий досвід
Як ми потрапили у місце, де знімали сцени з "Гаррі Поттера"
Дізнатися
Чек-лист вересня
10 речей, які треба встигнути зробити
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти