
Пиво – привабливий спосіб поліпшити здоров'я, щоправда, за умови, що цим пінним напоєм не зловживати. Таку сміливу заяву зробили мексиканські вчені: результат їхнього дослідження опублікований в медичному журналі Nutrients.
Чому саме пиво, а не інший напій?
Чим же пиво привернуло увагу медиків? Вчені відзначають, що цей напій дуже популярний, вживається в усьому світі, до того ж пиво має високу харчову і біологічну цінність.

Оскільки пиво – продукт ферментований, тобто продукт бродіння, який містить біологічно активні компоненти, що робить пиво потенційною функціональною харчовою добавкою. Як алкогольне, так безалкогольне пиво багате на вітаміни, мінерали, білки, вуглеводи і антиоксиданти. Наприклад, шишки хмелю, що використовуються для пивоваріння, містять ефірні олії, гіркі кислоти і флавоноїди, рослинні речовини, які є потужними антиоксидантами і модуляторами імунної відповіді.
Говорячи простими словами, пиво допомагає знизити шкоду окисного стресу і зміцнити імунітет. А ще – знизити запальні маркери, що надає позитивний ефект на серцево-судинну систему. І в цьому плані пиво набагато ефективніше і безпечніше вина та джина, з якими вчені порівнювали корисні властивості пива.
А скільки пива можна пити без шкоди, адже воно калорійне?
Серед всіх алкогольних напоїв пиво є найменш калорійним, оскільки у нього мінімальна міцність. Навіть у вина енергетична цінність вдвічі-втричі вища. Але тим не менше, якщо зловживати пивом, то можна і набрати зайву вагу, і заробити пивний алкоголізм.

У дослідженні говориться, що учасники дослідження вживали не більше 660 мл пива на день. Але все-таки медики не рекомендують пити пиво щодня, щоб не впасти в залежність і не набрати зайву вагу.
Нагадаємо, що раніше ми писали, як приготувати коктейлі на основі пива.
Читайте також:
- Як вибрати безпечне і якісне морозиво, щоб не отруїтися
- Які продукти не можна їсти майбутній мамі та чому
- 3 міфи про грижу хребта: чи так це страшно і як запобігти
- Чому не можна використовувати кульки від молі і чим їх замінити, щоб зберегти одяг
- Чим небезпечний посуд з пластику й як правильно його використовувати