Кабачок – один з топових дієтичних продуктів, до того ж зараз сезон на цей овоч. Також на підході перші ґрунтові поміодри, удосталь зараз зелені, яка по можливості обов'язково повинна бути у вашому раціоні. Рецептом швидкого корисного гарніру із сезонних овочів та курки поділилася дієтолог Олеся Добрянська.
У кабачках містяться необхідні нашому мозку, серцю, печінці та м'язам вітаміни та мікроелементи. А ще овоч допоможе покращити не тільки травлення, а й стан шкіри та колір обличчя.
Томати містять багато вітаміну А та вітаміну К, а також значну кількість вітамінів групи В, фолієвої кислоти та тіаміну. А ще помідори — гарне джерело заліза, калію, марганцю, магнію, фосфору та міді.
Ну і звичайно нашому організму потрібен будівельний матеріал – білок: куряче філе, мабуть, зараз найдоступніше для багатьох м'ясо. Всі ці інгредієнти відмінно поєднуються в кабачковій пасті: ця економна корисна і смачна страва готується за лічені хвилини. Підходить як гарнір або як окрема страва з грибами або сметанним соусом. Отже, беремо:
- Кабачки 2
- Помідори 2 (можна замінити на молоду моркву)
- Часник 2 зубчики
- Оливкова олія 3 ст. л
- Сіль за смаком
- Куряче філе 1 шт. , а також 1 ст. л бальзамічного соусу (або соєвий)
- 1 ст. л трави або орегано, на ваш смак.
Куряче філе нарізаємо і тушкуємо на воді із закритою кришкою хвилин 20. На сковороді розігріваємо олію, кидаємо часник на 1-2 хв. Додаємо в сковороду помідори без шкірки нарізані соломкою, тушкуємо 3-5 хв. Кабачок нарізаємо тоненькими довгими смужками (допоможе тертушка для корейської моркви).
Додаємо кабачки до часнику з помідорами, тут важливо не перемішувати, а злегка трусити страву, щоб кабачки не перетворилися на "кашу". Тушкуємо 5 хвилин на великому вогні. Кладемо в тарілку разом з філе та прикрашаємо зверху зеленню та пармезаном.
Також ми писали, як готувати топ-5 найкорисніших овочів липня.
А ще читайте, як схуднути без дієт – здорове харчування для діабетиків, що підходить всім.