Головна Сьогодні

Масло чорного кмину: чим корисне і як застосовувати

Позбавляє від зайвої ваги і збільшує лактацію

Чорний кмин має гарні властивості, які корисні як для фармацевтів, так і для косметологів. У чому ж полягають корисні властивості чорного кмину і як його приймати – з'ясовували в статті.

Які косметологічні та пластичні процедури популярні серед українців – дивіться відео:

Олію чорного кмину добувають з трав'янистої рослини сімейства лютикових, яка також відома, як чорнушка посівна, сейдалі або римський коріандр. З насіння цієї рослини і виробляють корисне масло.

Багатий склад олії чорного кмину

Це масло корисно через те, що в його складі є три ключові компоненти.

  • Thymoquinone – активний інгредієнт, який має хороші антиоксидантні, протизапальні і протипухлинні властивості. Їх широко використовують для лікування енцефаломієліту, діабету, астми і канцерогенезу.
  • Thymohydroquinone – підсилює дію парасимпатичних нервів і широко використовується для лікування апатії, хвороби Альцгеймера, аутизму, шизофренії, недоумства і хвороби Паркінсона.
  • Тymol – також активний інгредієнт, який використовують для боротьби з туберкульозними вірусами. Він має дезінфікуючі антимікробні властивості.

Корисні властивості олії чорного кмину

Олія чорного кмину має багато корисних властивостей, які застосовні не тільки в медицині, але і в косметології. До вашої уваги п'ять найбільш корисних властивостей масла чорного кмину.

1. Боротьба із зайвою вагою

Масло чорного кмину відновлює ліпідний обмін, прискорює метаболізм, допомагає м'яко очистити травний тракт. Для схуднення він корисний тим, що містить необхідні вітаміни та мінерали, які знижують апетит, покращують циркуляцію крові і зменшують набряклість.

2. Протиракова активність

Використання масла чорного кмину зменшує ракові клітини на 52%, з'ясували хорватські вчені.

3. Боротьба з шкірними захворюваннями

Масло чорного кмину сприяє ефективному виробництву меланіну. Крім того, він допомагає при екземі рук, виконуючи функції лікарського препарату "бетаметазон".

4. Сприяє лактації

Масло чорного кмину збільшує лактацію, а також блокує розвиток раку молочної залози. Але в будь-якому разі, перед тим як застосовувати це масло для годуючих матерів, необхідно обов'язково проконсультуватися з лікарем.

5. Боротьба із золотистим стафілококом

Золотистий стафілокок викликає серйозні захворювання, такі як сепсис і пневмонія. Олія чорного кмину може не тільки сповільнити, але й зупинити процес поширення штамів стафілокока MRSA.

Як застосовувати олію чорного кмину

Залежно від захворювання олію чорного кмину приймають внутрішньо або зовнішньо – у вигляді масажів, примочок, полоскань, обгортань або для виготовлення масок. А іноді є сенс комбінувати ці два способи.

У косметології олію чорного кмину активно використовують для виготовлення масок для обличчя. Масло допомагає зволожувати і живити шкіру, а також розгладжувати зморшки. Також косметологи використовують його в боротьбі з целюлітом.

Тим часом вчені знайшли дієвий спосіб позбутися від тривожності .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти