Головна Сьогодні

Як розпізнати корисні і небезпечні харчові добавки: поради дієтолога

Звертати увагу на зміст так званих "єшок" вкрай важливо

Прихована небезпека криється в написах на упаковках продуктів, які залишаються справжньою загадкою для більшості з нас. Але звертати увагу на зміст так званих "єшок" вкрай важливо для здоров'я, попереджають дієтологи. Як розпізнати корисні і небезпечні добавки , Читайте далі.

Важливо знати, що існують "ешки", яких краще уникати і найбільше їх у фастфуді.

"Крім того, що вони викликають звикання на рівні смакових рецепторів, надлишок цієї добавки негативно впливає на печінку, на кишечник", – пояснила Карина Дейнеко, лікар-дієтолог.

Але в дійсності є і ті, які забезпечують споживання продукту . Якщо, наприклад, прибрати зі шматка м'яса Е 250, в ньому влаштує колонію паличка ботулізму. Тому в складі м'ясних виробів ця добавка обов'язкове.

"Вони нешкідливі і є клітковиною, а також живильним середовищем для корисних бактерій", – пояснює дієтолог.

Як розпізнати корисні та шкідливі добавки
Як розпізнати корисні та шкідливі добавки
Фото: Pexels

Але поруч у списку можна знайти і шкідливі "ешки": "Якщо щодня людина вживає ці продукти у своєму раціоні, у нього підвищуються ризики виникнення раку кишечника", – попереджає експерт.

Примітно, що в яблуці і апельсині також є добавки, але це природні "ешки", іноді їх додають до продукту, щоб зробити його більш корисним.

Тим часом ми з'ясували, ніж людині загрожує неправильний режим сну : Науковий відповідь.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти