I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати картоплю та зберегти її корисні властивості – рецепт від Євгена Клопотенка

Картоплю найкраще запікати або відварювати в шкірці – так збережеться максимум корисних елементів. Але якщо додати олію – отримаєте супер калорійну страву
Приготувати картоплю та зберегти її корисні властивості можна, якщо її запекти, а поживний рецепт від Євгена Клопотенка – з олією
Приготувати картоплю та зберегти її корисні властивості можна, якщо її запекти, а поживний рецепт від Євгена Клопотенка – з олією / Фото: instagram.com/klopotenko,

Улюблена багатьма картопля має високий глікемічний індекс. Тобто при вживанні цієї страви рівень цукру у крові швидко зростатиме. Однак у 100 грамах вареної або печеної картоплі всього 94 ккал. Це менше, ніж у рисі чи спагетті. У картоплі міститься вітаміни С та В6, калій, магній, фосфор, велика кількість клітковини.

Картоплю найкраще запікати або відварювати в шкірці , а також на пару або готувати в мікрохвильовій печі. Так вітамін С та калій не будуть втрачатися. Мікрохвильова піч зберігає вдвічі більше вітаміну С, ніж каструля з окропом. Якщо ж картопля, яку готувати в олії, із вершками чи сметаною, із шинкою, то це збільшує калорійність.

Реклама

Картоплю найкраще запікати або відварювати в шкірці, на пару або готувати в мікрохвильовій печі.
Картоплю найкраще запікати або відварювати в шкірці, на пару або готувати в мікрохвильовій печі.

Тому хочете, щоб корисно – зварили або запікали в шкірці плюс овочі. А якщо потрібно приготувати ситну страву при мінімумі продуктів – використовуйте рецепт кулінарного експерта Євгенія Клопотенко .

Кілограм картоплі чистіть і тоненько нарізаєте. Важливо робити шматочки картоплі приблизно однакової товщини, тому що це вплине на те, наскільки рівномірно всі вони приготуються. Потім змішайте картоплю з 20 грамами м'якого вершкового масла, 75 мл оливкової олії, 1ст. л. сушеного кропу та 3 зубчиками часнику.

Реклама

Викладіть зверху ще 50-60 г вершкового масла, накрийте фольгою і запікайте 40 хвилин|мінути| при 180 градусах. Сіль та перець за смаком. Можна буде в кінці зняти фольгу, щоб картопля зверху була золотистою. Готово.

Також раніше Євген Клопотенко розповів, чим корисна бузина та що приготувати з неї.

А ще дізнайтесь про ТОП-5 фруктів та ягід липня для вашого раціону.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти