Головна Сьогодні

Як харчуватися взимку, щоб не погладшати до весни: поради дієтологів

Фахівці рекомендують збільшити порції і не налягати на солодке

Відео: "События" на телеканале Украина

Коли на вулиці холоднішає, організм намагається зігрітися і втрачає більше калорій. Тому, як кажуть лікарі, підвищений апетит – звичайна спроба надолужити енергію. Дієтологи радять прислухатися до цього бажання, і навіть застерігають: хто порції не збільшить – ризикує захворіти. Ось тільки їсти треба не солодке.

Збільшувати порцію слід розумно. Фахівці розрахували: якщо людина важить 50 кг, її денна норма білка – 50 г. Їх можна отримати, споживаючи м'ясо, рибу, яйця, крупи і кисломолочну продукцію. Вживання цих страв слід збільшити на 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Але, якщо ви встали на ваги і на межі сезонів побачили, що погладшали не на 1-2 кілограми, а на 3-5 – це тривожний дзвіночок. Тоді слід негайно переглянути свій раціон харчування. Часто зайва вага з'являється під час стресу, українці намагаються її, так би мовити, заїсти.

Щоб кілограми на талії не додавалися, лікарі радять не зловживати вуглеводами, а це різноманітні тістечка і солодкі фрукти. Якщо і їсти їх, то тільки до 12 години дня.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами корисних і смачних напоїв, які допоможуть підтримати імунітет восени. Ми також писали про корисні і шкідливі властивості гарбуза.

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти