На думку дієтологів, ми погано визначаємо, скільки їжі має бути у нас на тарілці. Дослідження показали, що люди часто переоцінюють розмір порції і недооцінюють кількість калорій.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
То як же зрозуміти, скільки варто їсти без того, щоб нескінченно підраховувати поживну цінність або зважувати продукти на вагах?
Хліб, макарони, крупи
- Один шматок хліба (розмір компакт-диска)
- Половина багеля (розмір хокейної шайби)
- Один стакан пластівців (долоні, складені "човником")
- Половина склянки вареної крупи або пасти (одна жменю)
Фрукти
- Один фрукт (розміром з тенісний м'яч)
- Півсклянки порізаних фруктів (сирих, варених, заморожених або консервованих)
- Одна чверть чашки сухофруктів
- Три чверті чашки 100% фруктового соку
Овочі
- Половина чашки будь-яких нарізаних овочів (сирих, приготованих, заморожених або консервованих)
- Півчашки варених, консервованих або заморожених бобових
- Одна чашка листової зелені
- Три чверті чашки 100% овочевого соку
М'ясо, курка або риба
- 85 г (розміром з долоню)
- одне яйце
Молочні продукти
- 20 г сиру (розмір одного великого пальця)
- Півчашки морозива, сиру або запіканки
- Одна чашка молока або йогурту
Горіхи
- Одна третина чашки (маленька жменька)
- Одна столова ложка горіхового масла (розміром з великий палець)
Нагадаємо, зображення додаткових продуктів на упаковці призводить до переїдання.