
Курячий суп допоможе швидше одужати після ГРВІ, а овочевий – прискорити обмін речовин та покращити роботу кишківника. Сотні тисяч українців вимушені через війну з Росією залишити свої будинки та не завжди є можливість поїсти гарячої їжі. Сьогодні, у Міжнародний день супу, поговоримо про користь цієї страви та поділимося рецептами.
Чим корисний суп і чому варто їсти цю страву
Зараз, коли погода ще дуже мінлива, бульйон чи суп дозволить швидко зігрітися, поповнити запаси енергії в організмі, стимулювати роботу органів травлення. Звичайно зігрітися можна чаєм або окропом, та не насититися.
Суп або бульйон наситить вас і допоможе відновити баланс рідини в організмі, до того ж цю страву можна налити в термос і завжди перекусити гаряченьким, ніж, наприклад, купувати фастфуд.


Зараз усім нам важливо їсти вуглеводну їжу, тому для варіння супів можна використовувати картоплю, бобові, крупи, макарони. Ці продукти зручно довго зберігати, і вони відмінно насичують організм енергією. Якщо є можливість додати в суп не тільки моркву, картоплю, цибулю, а й овочі, зелень – то крім насичення та зігрівання ви отримаєте відмінний заряд клітковини. Без якої наша система травлення не повноцінно працюватиме.
У теперішніх реаліях найзручніше приготувати курячий суп – м'ясо курки дасть нам білок, необхідний "будівельний матеріал" для наших м'язів. І курячий бульйон – відома страва, яку вважають найкориснішою для якнайшвидшого одужання при застуді, грипі або ГРВІ.
Як приготувати суп з курки або м'яса?
Ви можете просто взяти куряче філе або стегно, зварити бульйон, додати картоплю, моркву, рис, гречку чи будь-яку крупу – і найпростіший і поживний суп готовий. Взагалі батьківщиною супів вважають Азію, тому якщо є час та можливості – то можна приготувати тайський курячий суп, як пропонує cgcoffeelounge.

Суп з куркою та рисом у тайському стилі готується з білого м'яса курки, червоного перцю, грибів шиїтаке (можна замінити іншими грибами), цибулі, нарізаних кубиками помідорів та зеленої цибулі. На завершення бульйон є сумішшю томатного соку, густих вершків, пасти каррі анчо, яка приправлена сумішшю солі, перцю, каррі, гвоздики та спецій.
Любителі національної української кухні можуть приготувати розсольник з курячим м'ясом, радить batkivskahata, читайте рецепт тут. Для цього знадобляться цілком доступні продукти – курка, цибуля ріпчаста, морква, картопля, червоний перець та солоні огірки.

Подавати розсольник рекомендується зі сметаною та дрібно нарізаною зеленню. А популярний український кулінарний експерт Євген Клопотенко, який зробив відомим у всьому світі український борщ, у своєму інстаграмі також розповів рецепт в'єтнамського супу фо бо.
Принцип приготування – бульйон, спеції, локшина, м'ясо. Як бачите, нічого складного, – пише Євген, – Я адаптував рецепт так, щоб ви не витрачали на нього багато ресурсів. По-перше, бульйон варитимемо 40 хвилин. По-друге, продукти, які я пропоную, цілком доступні.
Також раніше кулінарний експерт розповів, як харчуватися з користю під час війни та що приготувати при мінімумі продуктів.
А ще ми раніше писали, як приготувати смачний суп за 15 хвилин.