I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чим корисні волоські горіхи і як їх правильно їсти

Буквально 8-10 волоських горішків здатні вгамувати голод людини, але цей продукт досить калорійний. А ще горіхи – алергени, тому дітям їх краще не їсти
Волоські горіхи дуже корисні, але їх не слід їсти занадто багато
Волоські горіхи дуже корисні, але їх не слід їсти занадто багато

Клітковину, вітаміни і мінерали, корисні жири , Омега-3 кислоти і ще безліч важливих для здоров'я мікроелементів міститься у волоських горіхах. Чому потрібно їсти волоські горіхи, скільки горіхів варто їсти в день, як їх правильно вживати і кому взагалі не варто їсти волоські горіхи – розповіла психолог, дієтолог, консультант по здоровому харчуванню Ксенія Рен.

Ксенія Рен
Ксенія Рен / Фото: пресслужба

Реклама

Чим корисні волоські горіхи для здоров'я

Волоські горіхи містять безліч вітамінів: B2 і B12, A, D C, E, K, ненасичені жирні кислоти омега 3 і омега 6, – а значить, це і чисті судини, і прекрасна якість шкіри. Також горіхи містять фосфор, марганець, йод, калій, магній, селен, кобальт і багато інших корисних речовин і макроелементи.

Волоські горіхи багаті антиоксидантами
Волоські горіхи багаті антиоксидантами

Волоські горіхи калорійні, в них багато білка, тому вони є незамінним інгредієнтом вегетаріанського і веганского раціону. Масло ж волоських горіхів має регенеруючі, протизапальні, бактерицидні властивості, зміцнює імунітет і збільшує ресурси організму для боротьби з хворобами.

Реклама

Читайте також:

Волоські горіхи рекомендують вживати в їжу не тільки для підтримки імунітету в цілому і насичення організму корисними речовинами а ще при виснаженні, для захисту від радіації, поліпшення пам'яті, зняття нервової напруги. Однак волоський горіх – продукт алергенний і підходить далеко не всім.

Калорійність волоських горіхів і як їх правильно їсти

Горіхи дуже поживний продукт: буквально 8-10 горішків здатні вгамувати голод людини, але не потрібно забувати, що в них міститься багато жирів. Не потрібно зловживати горіхами, так як вони відносяться до алергенних продуктів, особливо обережно слід давати горіхи дітям.

Реклама

Волоські горіхи збережуть серце, мозок і допоможуть продовжити життя
Волоські горіхи збережуть серце, мозок і допоможуть продовжити життя

А зовсім малюкам краще поки не давати горіхів. Щодня можна з'їдати приблизно 30-40 грам волоських горіхів. Багато хто відмовляється від горіхів через острах погладшати: але якщо ними не об'їдатися, то зайві кілограми вам не загрожують. Тим більше, що через високу поживністю горіхів насичення відбувається швидше. Тому горіхи, навпаки, хороший перекус і альтернатива печенню або тістечкам для тих, хто стежить за фігурою

Кому не варто їсти волоські горіхи

Як уже сказано, горіхи можуть викликати алергію, тому дітям молодшого віку і алергікам від них краще утриматися. Протипоказані волоські горіхи і при нейродермітах і інших шкірних захворюваннях, оскільки можуть посилити реакцію на шкірі; гострих захворюваннях органів травлення. Вживати в їжу слід тільки свіжі горіхи бо в запліснявілих міститься грибок.

Читайте також:

Волоські горіхи найчастіше їдять самі по собі в якості перекусу, але їх можна додавати в салати, пасти, сухі сніданки, супи і випічку. Вони також використовуються для приготування масла волоського горіха, яке є основою багатьох салатних заправок.

Що готують з волоських горіхів

Волоськи горіхи додають в салати і закуски – овочеві та м'ясні, холодні і гарячі. Вони складають основу багатьох соусів – наприклад, грузинських сациві і баже. З волоських горіхів роблять різні заготовки: наприклад, варення і настоянки. Вони знаходять застосування навіть в супах. А десерти і випічка з волоськими горіхами – це взагалі окрема тема.

Пиріг з горіховою начинкою

Рецепт горіхового пирога на Спас
Рецепт горіхового пирога на Спас

Час приготування:

  • 2 години

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 200 г борошна
  • 1 ст.л. цукру
  • сіль
  • 100 г масла
  • 1 жовток
  • 3 ст.л. сметани

Для начинки:

  • 500 г волоських горіхів горіхів
  • 300 г цукру
  • 2 яйця
  • Сік і цедра 1 лимона
  • 3 ст.л. сметани

Спосіб приготування:

  1. Насипати в миску просіяне борошно і сіль. Додати нарізане кубиками вершкове масло і розтерти пальцями в крихту.
  2. Додати всі інші інгредієнти, замісити тісто і поставити його в холодильник на півгодини. Розкачати, викласти в форму і сформувати бортики.
  3. Очищені волоські горіхи подрібнити в блендері в дрібну крихту. Додати цукор, яйця, лимонний сік, дрібно натерту цедру і сметану. Добре перемішати.
  4. Вилити начинку в підготовлену основу, розрівняти силіконової лопаткою.
  5. Випікати пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці, поки начинка і тісто не підрум'яняться.
  6. Перед подачею горіховий тарт остудити.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий тарт з горіхами .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти