Вареники – національна українська страва, яка під час війни з Росією стане не тільки гарною підмогою вашому шлунку, а й емоційним розвантаженням: пише кулінарний експерт Євген Клопотенко у своєму інстаграмі. Сам процес ліплення дійсно заспокоює, а доступна зараз і багата на білки квасоля в начинці надовго допоможе зберегти відчуття ситості.
Я просто хочу, щоб ви думками зупинилися на годину, поліпили вареники та перезавантажились. А ще зможете в якийсь момент подумати, що не ви одні ліпите вареники, – пише Євген Клопотенко у пості, – і що зараз є ще українці, які роблять так само. Це дасть вам почуття єдності та сили.
Як готувати: у миску насипаєте 360г муки, вбиваєте одне яйце, додаєте 180 мл води. Потім трохи солі, щоб вимішати тісто до стану "еластичність". Потім потрібно залишити тісто "відпочити" на 10-15 хвилин.
Поки тісто вистоюється, чистите цибулину, ріжете дрібними шматочками і обсмажуєте до золотистого кольору. Додаєте сіль, перець, консервовану квасолю (рідину зливаєте) і збиваєте блендером. Важливо збити масу так, щоб залишилися маленькі шматочки квасолі. Зліплені вареники кладете в окріп і варите 5 хв. Подавати гарячими, приправивши вершковим маслом.
Також ми писали, як приготувати цілющий смузі з селери.
Ще дізнайтесь, як правильно харчуватися під час війни – 7 порад дієтолога, які допоможуть.