Початок осені – найсприятливіший час, щоб запастися вітамінами на зиму. Тому дієтологи радять їсти побільше свіжих овочів і фруктів.
За словами дієтолога Карини Дайнеко, такі фрукти, як слива і груша, наприклад, дуже багаті вітамінами і мінералами.
"Це м'яка клітковина і в сливі її не так багато, як, наприклад, у винограді або кавуні. Тому ці продукти можна вживати людям з цукровим діабетом. Груша – природний сорбент, який очищає кишечник. Але її слід споживати окремо від іншої їжі", – зазначила Дайнеко.
Дієтолог також застерегла, що людям із запальними захворюваннями шлунка і кишечника грушу варто вживати обережно, тому що це досить важкий продукт.
А ось гарбуз дієтолог називає справжнім національним суперфудом. Перш за все, через великий вміст заліза.
"Гарбуз багатий вітамінами групи В. Багатий калієм, який дуже благотворно позначається на серцево-судинній системі, допомагає виводить зайву рідину", – підсумувала Дайнеко.
Порада: щоб отримати від овочів і фруктів максимальну користь, їжте їх в першій половині дня і не більше 350 грамів за раз.
Раніше ми з'ясовували про шипшину: користь, шкоду і застосування в кулінарії.