Кава може захистити ваш організм від діабету II типу, хвороби Паркінсона, раку грудей і товстої кишки, стверджують дієтологи. Щоб ще більше поліпшити корисні якості улюбленого багатьма напою, фахівці рекомендують дотримуватися кількох простих порад.
Перш за все, не додавайте в каву штучних підсолоджувачів. Цукрозамінники насправді є досить шкідливими. "Від них краще відмовитися взагалі", – радить експерт по здоровому харчуванню журналу Time Синтія Сасс.
Вчені також не рекомендують додавати в каву навіть натуральний цукор. Допустима норма – одна ложка на одну порцію напою.
Дієтологи дали ще кілька дієвих порад
- Випийте води
Перед тим, як взятися за чашку кави неодмінно випийте склянку простої води. Це зменшить шкоду від сечогінного ефекту кави і знизить шанси на зневоднення.
- Будьте уважними до молока
Якщо п'єте каву з молоком – то вибирайте або таку, яка приготовлена з рослинним молоком або коров'ячим, але тільки в разі, якщо воно органічне.
- Додайте спецій
Доповнюйте свою каву корицею, імбиром, мускатним горіхом або гвоздикою. Ці спеції добре впливають на організм, також вони зроблять каву смачнішою і полегшать відмову від цукру.
Нагадаємо, що станеться з тілом, якщо на 10 днів відмовитися від кави і соків.
Крім цього, ми писали, що фільтри для води можуть приносити більше шкоди, ніж користі.
Дивіться відео: таємниці бездоганної кави з молоком