Головна Сьогодні

Чим корисні кабачки: лікар розкрила п'ять неймовірних властивостей

Цей овоч необхідний нашим серцю, мозку, м'язам і печінці

Кабачки – це найпопулярніший і найдешевший льотний продукт в Україні. Чим корисний цей овоч і чи можна їсти його в необмежених кількостях протягом усього сезону, розповідає сайту Сегодня.Lifestyle відомий лікар-дієтолог Світлана Фус.

Чому потрібно їсти кабачки

  • По-перше, м'якоть кабачка легко засвоюється організмом, не викликаючи роздратування шлунка і кишечника.
  • По-друге, в шинку міститься вітамін С, який бере участь у виробленні колагену, який робить нашу шкіру пружною.
  • По-третє, бета-каротин, який корисний для шкіри, волосся, добре впливає на зір.
  • По-четверте, також в ньому присутні важливі для організму мікроелементи: калій, кальцій, залізо, магній – необхідні нашим серцю, мозку, м'язів і печінки.
  • По-п'яте, харчові волокна кабачків добре абсорбують токсичні речовини, надлишок холестерину і води, виводять їх з організму. Вони активізують травні процеси, поліпшують моторну і секреторну функції шлунка і кишечника.

Кабачки – найкраща їжа, яка перешкоджає затримці рідини в організмі. При цьому, калорійність кабачка наближена до нуля.

Нагадаємо, ТОП-6 найкращих продуктів для здоров'я. Крім цього, ми писали, кому заборонено, а кому потрібно їсти малину

Формула успіху: раціон успішних людей – дивіться відео:

Всі подробиці в спецтемі Правильне харчування: користь і шкода продуктів

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти