I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Чим корисна бузина і що приготувати з неї – рецепт від Євгена Клопотенка

Чорна бузина багата на вітаміни та мінерали, її суцвіття, листя, ягоди та коріння використовують у народній медицині, а з ароматних ягід та квітів готують варення та компоти
Бузина корисна: рослину використовують у медицині та кулінарії, а приготувати з неї можна варення, начинку або використовувати рецепт компоту
Бузина корисна: рослину використовують у медицині та кулінарії, а приготувати з неї можна варення, начинку або використовувати рецепт компоту / Фото: instagram.com/klopotenko

Бузину можна сміливо назвати українським суперфудом, цю рослину використовують у медицині, кулінарії та косметології. Чим корисна бузина і що можна швидко приготувати тепер, у період її цвітіння – дізнаємося з експертами.

Сиропи і чаї з бузини застосовують під час застуди, відома бузина як сечогінний засіб, а також ягоди мають проносну, протимікробну дію, допомагаючи вивести з кишечника всі шлаки і токсини. Однак на ягоди бузини або іншу частину цієї рослини може бути алергія, також з особливою обережністю слід вживати бузину людям із запаленням органів травлення, цукровим діабетом та у першому триместрі вагітності.

Реклама

Чорні ягоди бузини додають у соуси, з них роблять кисіль, морс, джем, желе, пастилу
Чорні ягоди бузини додають у соуси, з них роблять кисіль, морс, джем, желе, пастилу

Чорні ягоди бузини додають у соуси, з них роблять кисіль, морс, джем, желе, пастили. А ароматні квіти бузини теж використовують у кулінарії, варять компот, ароматизують чай, конфітури та оцет. Рецептом компоту з бузини та вишень поділився популярний український експерт Євген Клопотенко.

Бузину, якщо що, можна брати сушену, а вишні – заморожені. А тепер рецепт компоту, від якого душа танцюватиме (безалкогольний):

Реклама
  • вісім-десять суцвіть бузини промийте (якщо берете сушені, то не треба).
  • 400 г морозива вишень залийте 2,5 л води, додайте 100-125 г цукру, 1 ч. л. кориці, бузини і поставте на вогонь.

Коли компот закипить, потримайте його на вогні лише дві хвилини і вимикайте. Потім залиште остигати і ностоювати. Пити компот слід холодним, з хорошим шматком льоду і якщо хочеться – з м'ятою. Як бачите, все просто.

Також ми писали, чим корисна зелена цибуля і як її правильно їсти – 3 поради дієтолога.

А ще дізнайтесь, чим корисна окрошка – рецепт літнього супу на квасі чи кефірі.

Реклама

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти