Люди, які погано сплять, гостріше сприймають запахи їжі. Про це повідомили вчені з Медичної школи Північно-Західного Університету США.
Вони розповіли про результати свого дослідження на щорічній зустрічі Товариства когнітивістики в Сан-Франциско, передає ScienceNews.
За допомогою МРТ учені стежили за реакцією окремих областей мозку – піріформної кори і префронтальної кори – на різні харчові запахи в разі, коли людина спала всього чотири години, і, коли повністю відпочила.
В результаті з'ясувалося, що ці області мозку яскравіше реагують на запахи їжі саме в моменти втоми, причому така картина не спостерігається, якщо йдеться про інші запахи.
Вчені вважають, що результати їх дослідження можуть пролити світло на розуміння того, чому люди, що працюють допізна або ночами, часто страждають від ожиріння.
Читайте також:
- Де живуть діти-плаксії і тихі: незвичайне дослідження британських вчених
- До Землі на мінімальну відстань наблизилася незвичайна комета
- У NASA показали, як тануть льодовики Арктики
- Як домашні тварини допомагають впоратися зі смутком і стресом
- Загадки науки: величезні тунелі, викопані гігантськими лінивцями
- Німецькі вчені винайшли штучне щупальце восьминога
- Вчені висунули першоквітневу версію загибелі Тутанхамона
- Вчені назвали полуницю найотруйнішою ягодою на планеті
- Палеонтологи відкрили новий вид тиранозаврів
- Планета-вонючка: вчені розповіли, чим пахне атмосфера Урана