При споживанні великої кількості калорій блокується клітинний шлях, який відповідає за відчуття насичення.
Про це заявили вчені з Університету Томаса Джефферсона, які з'ясували, як шлунок визначає, скільки було з'їдено їжі, і передає цю інформацію в мозок.
В ході попередніх досліджень раку товстої кишки цей же колектив вчених зауважив вплив гормону урогуаніліна на ожиріння. Тоді було проведено експеримент на мишах і виявлено, що в тонкій кишці тварин, що споживали занадто багато корму, перестає вироблятися вказаний гормон.
Дослідники окремо підкреслюють, що вироблення гормону порушилася і у мишей з ожирінням, і без зайвої ваги. Коли вчені знизили кількість корму, процеси були відновлені.
"Причини криються саме в кількості калорій, а не зайвій вазі", – говорить керівник дослідження Скотт Вальдман.
За даними вчених, зайві калорії від жирів або вуглеводів пригнічують клітини тонкої кишки, в результаті чого зупиняється процес вироблення урогуаніліна, що відповідає за насичення.
Дослідники вважають, що разом з іншими методами гормональне заміщення урогуаніліна при його нестачі допоможе подолати ожиріння.
Читайте також:
- Вчені виявили в джунглях Камбоджі древній мегаполіс
- Названий ефективний спосіб запам'ятовування інформації
- Вчені заглянули в Темні століття Всесвіту
- Археологи знайшли найбільший в історії скарб вікінгів
- Гарячі напої можуть викликати рак стравоходу – дослідження
- Вчені вдруге змогли "упіймати" гравітаційні хвилі
- Синє світло робить людей розумнішими – дослідження
- Вчені розповіли, коли відбудеться контакт землян з інопланетянами
- Під Кабміном проходить масштабна акція протесту