Головна Сьогодні

Як правильно відкривати, подавати і пити шампанське

Напій можна зіпсувати неправильним охолодженням, а келих потрібно наповнювати на дві третини

У першу чергу,ігристе виноповиннобути охолоджене.Оптимальна температураподачі7-9° C,кращі маркивимагають меншоїохолодження-до 9-12°С.Якщо жвино незанадтоякісне -можнаохолодити його до3-4 ° С, холодприховаєвсі дефекти, пише Forbes.

Охолоджуватиігристе виношоковимметодомморозильної камерине можна,оскількирізкі перепади температурийомушкодять.Можна скористатисяхолодильнимвідділенням длянапоївна годину-двіабо будьємністю, що нагадуєвідродляшампанського.

Проте ставитинапій учистий лідне варто- надтодовго доведетьсячекати результату.Оптимальний спосіб-додати ліду воду,в однаковій пропорції,і опустити тудипляшкуна 15-30хвилин.Келихохолоджувати,як у випадку зіншими напоями,не слід.Цепризведе до утвореннявологи, якаігристомузовсім не потрібна.

Охолодженеігристе виноменшепінитьсяпри відкриттіпляшки.

Скоротитикількістьпіни можнатакож,правильновідкрившипляшку.Будь-якапляшкаігристогооснащенамюзле-дротом,якийутримує короку пляшціу разі перевищеннятиску всередині.Йогопотрібно акуратновідкрутитиі зняти, притримуючипробкурукою.Якщо пробкавже почаласвій шляхз пляшки, то, не знімаючиповністюмюзле, атількивідкрутившипетлю біляйого основи,потрібно міцновзятися запробкуі дати їйм'яковийтиз горлечка, щоб не булогучного звуку.Якщопісля зняттямюзлепробкапродовжує перебувативсередині,потрібно взятипляшкув однуруку (за горлечкоабодно), іншою рукоюпритримуватипробку, потімнахилитипляшку, щоб поверхнярозливувинавсерединібула максимальною, атиск усередині, відповідно,мінімальним, іпокриттяїї.В кінці процесуігристеповиннозробити видих.

Келих.Ігристенеобхідно правильно ізі смаком"одягнути", підкреслившивсі достоїнствавина."Одяг"повинен бути прозоримі тонким, щоб показативсюажурністьпіниі стрункість  бульбашокнапою.Келих-креманчудово підкреслитьцукерковосолодкізразкиігристого вина, наприклад,Асті.

Високийфлютеабофлейтанайкраще підійдедля легких, молодихігристих вин, наприклад,просекко.Длязрілого, насиченогопалітроюсмаку та ароматушампанськогодоречнішевибратикелих, що трохирозширюєтьсядо середини ізвужується доверху,адже70%смаку напою-в йогоароматі.

Збільшенаплощинудля грибульбашокз подальшимзвуженнямкола доверхумаксимальноконцентруєаромат.Келихпри цьомунеобхідно наповнитина 2/3,інакшеароматуніде будезібратися.

І ще одна деталь, якуварто відзначитина картиніде Труа:як героїтримаютьв рукахкелихи.Триматикелихз ігристимпотрібно тількиза ніжку- легкоі невимушено.По-перше,це красиво.Але при цьомуестетикамає під собоюцілком логічнеобгрунтування:таким чиномвинов келихуменше нагрівається.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти