Сир можна приготувати в домашніх умовах, і це не так важко, як здається на перший погляд. Переваги домашнього сиру в тому, що він не тільки дуже смачний, але і корисний, оскільки в процесі приготування використовується тільки якісні натуральні продукти без консервантів та іншої хімії.
Сьогодні ми поділимося з вами бюджетним рецептом крем-сиру "Філадельфія", який ідеально підійде для сніданків, різноманітних страв і затишних посиденьок з кавою або навіть вина.
Для приготування вам знадобиться:
сметана 25-30% жирності – 350 г
йогурт класичний – 280 г
лимонний сік – 0.5 чайної ложки, в залежності від кислоти лимона
сіль – 1 чайна ложка
Все ретельно змішуємо, зливаємо на марлю (краще скласти її в 2-3 шари) і ставимо в холодильник під гніт на 6-8 годин.
Здається, все дуже просто? Але ж так і є!
Тепер ви знаєте, як приготувати свіжий, а головне – натуральний сир "Філадельфія", за який в магазині довелося б віддати 85 гривень (і це маленька упаковка 175 г.). Як же їсти цю смакоту? Ніжний крем-сир – головний інгредієнт для цілого ряду легких у приготуванні страв – торти без випікання, бутерброди, лаваш з начинкою, салати і т.д.