Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Солодка, пухка та для великої родини: Тетяна Литвинова поділилася рецептом пасхи

Суддя "МастерШеф" Тетяна Литвинова на сторінці в Facebook поділилася рецептом солодкої і пухкої пасхи

Рецепт розрахований на велику сім'ю, але можна сміливо замішувати тісто, зменшуючи інгредієнти вдвічі, а то й утричі.

СКЛАДОВІ

Реклама

30 яєць = 30 жовтків + 20 білків (10 білків залишити для глазурі)

1 кг вершкового масла

2 кг цукру

Реклама

500 мл сметани (краще домашніх вершків)

1 л молока

1 кг родзинок

Реклама

700 г цукатів

сік 1 лимона

цедра 1 лимона і 1 апельсина

5-6 пакетиків ванільного цукру

10 пакетиків сухих дріжджів або 1 паличка свіжих

4-5 кг борошна вищого гатунку (скільки візьме тісто).

ПРИГОТУВАННЯ

1. Закип'ятити молоко, вмішати трохи борошна, до густої сметани, дати охолонути (руці має бути тепло), додати дріжджі, залишити підніматися.

2. Окремо збити жовтки + цукор і білки + цукор, все акуратно вмішати в підняту опару, додати борошно до густої сметани, залишити підніматися.

3. Розтопити масло + сметана + сік лимону + цедра + ваніль. Вмішувати борошно до того стану, коли тісто стане м'яке, пухке, трохи прилипає до рук, не забивати борошном! Вимішувати доведеться довго, тому що тісто дуже здобне, самий мінімум, це півгодини.

4. Вмішати вимиті родзинки, присипані борошном і подрібнені цукати. Цукати краще подрібнити в міксері, обов'язково відразу в чашу міксера додати пару ложок борошна, інакше цукати злипнуться в ком. Якщо рубати доведеться ножем, то теж з борошном.

5. Поставити тісто в тепле місце. Має збільшитися в 2 рази, займе від 1 години до 1,5

6. Форми змастити олією. Формувати гладкі грудочки, заповнювати форми на третину. Якщо паперові, то просто кладемо грудочки на дно.

7. Випікати бажано на нижньому підпалі, температура – 150-160 градусів, не більше.

8. Готові пасхи відразу діставати з форми, якщо вони високі, покласти на пару хвилин на чистий рушник, покатати з боку на бік, щоб не залежався бочок, мазати білком гарячими.

9. Краще використовувати білкову глазур з лимонною кислотою, тоді глазур застигає і не кришитиметься.

Суддя кулінарного проекту "МастерШеф" розповіла про секрети приготування

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти