Головна Сьогодні

Джазмен Олексій Коган про Бі Бі Кінга: "За такою смертю музиканти стоять у черзі"

Український радіоведучий розповів про "сидячий" концерт легеди блюзу в Чикаго і осиротілу гітару

Вночі 14 травня в Лас-Вегасі пішов з життя легендарний блюзмен Бі Бі Кінг. Побачити легенду за життя вдалося українському джазмену і радіоведучому Олексію Когану.

"Це було в 2007 році, в Чикаго. Я тоді був в гостях у власника фірми, що займається записом блюзових платівок "Алігатор-рекордс", Брюса Іглауера. Одного разу він мені каже: "А знаєш, сьогодні в готелі "Феірмонт" буде благодійний концерт Кінга, але квитки дуже дорогі – по 2-3 тисячі доларів. Але звукорежисер обіцяв нас провести "зайцем", коли почнеться виступ". І нам вдалося туди потрапити! Бі Бі Кінг тоді вже важко пересувався, його дуже мучив цей діабет, у нього вже був великий живіт, і виступав він сидячи. Того вечора вони багато зібрали грошей для дитячої лікарні – Кінг багато займався благодійністю", – згадує він.

Як розповідає Коган, внесок Бі Бі Кінга в історію світової музики – дуже великий. Саме він автор знаменитих рядків: "Блюз – це коли хорошій людині погано".

"Я радий і щасливий, що жив з ним в один час. Як кажуть мої колеги-музиканти, за такою смертю потрібно стояти в черзі. Він належить до тих людей, для яких заготовлено місце на небесах, і завжди є місце на землі – світла йому пам'ять. Шкода тільки його гітару "Люсіль", його дівчинку. Вона осиротіла – і це правда", – підсумував "Сегодня" Коган.

Нагадаємо, музикант не дотягнув до 90-річчя чотири місяці: його зломила боротьба з цукровим діабетом, яким він страждав останні 20 років. За тиждень до кончини Кінга доставили в приватний хоспіс з гострим зневодненням. Коли йому стало трохи краще, він повернувся додому, де, як повідомив його адвокат, і помер уві сні.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти