Історія шампанських вин почалася понад півтори тисячі років тому. Саме тоді на півночі Франції, в провінції Шампань, були закладені перші виноградники. Втім, вино місцевого виробництва тоді навіть віддалено не нагадувало звичне нам шампанське. Ранні вина були кислуватими, з непоказним блідо-рожевим відтінком. Додатково до всього, у них була погана слава. Справа в тому, що бочки і пляшки з місцевим вином часто вибухали. Причини цього довгий час залишалися невідомі, вина з Шампані прозвали диявольськими, і така репутація популярності їм не додавала.
По кліку - велике зображення.
Читайте також:
- Цикорій: користь і шкода для здоров'я
- Збіднілі українці обвалили ринок "новорічних" товарів
- У Києві затримали водіїв із шампанським і горілкою без документів
- Новорічні закуски: дует шампанського та ікри
- Чай: невідоме про найвідоміший з гарячих напоїв
- Що випити взимку: рецепти зігріваючих напоїв
- У скільки обійдеться новорічний стіл в Одесі і як можна заощадити