Головна Сьогодні

Як це зроблено: шампанське

"Тільки не направляй пляшку на мене!" – зазвичай верещать нервові дами, коли їх кавалери відкривають ігристе вино. Ми дізналися, як створюють цей травматичний напій

Історія шампанських вин почалася понад півтори тисячі років тому. Саме тоді на півночі Франції, в провінції Шампань, були закладені перші виноградники. Втім, вино місцевого виробництва тоді навіть віддалено не нагадувало звичне нам шампанське. Ранні вина були кислуватими, з непоказним блідо-рожевим відтінком. Додатково до всього, у них була погана слава. Справа в тому, що бочки і пляшки з місцевим вином часто вибухали. Причини цього довгий час залишалися невідомі, вина з Шампані прозвали диявольськими, і така репутація популярності їм не додавала.

По кліку - велике зображення.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти