Американські дослідники з'ясували, що впливає на харчові переваги людей.
Вчені з Техаського християнського університету виявили, що на вибір продуктів харчування і харчові звички в цілому впливає соціально-економічне становище людини в дитинстві.
Дослідження показує, що якщо дитинство людини пройшло в бідності, будучи дорослим, вона буде споживати більше їжі, причому більш висококалорійної, ніж це необхідно. Таке харчова поведінка буде спостерігатися, навіть якщо в поточний момент дорослий не відчуває матеріальних труднощів.

Дослідники з університету Міннесоти з'ясували, що вибір людьми більш корисної їжі обумовлює сервіровка страви та дизайн етикеток на продуктах.
Також вчені виявили, що споживачі більш охоче обирають корисні продукти, коли на етикетці є символіка здорового харчування, наприклад "серце". З меншою охотою переваги продукту віддаються, якщо на ньому є слово "здоровий".