Загадуй бажання не з шампанським, а з коктейлем на його основі!
"Помаранчеве щастя"
СКЛАДОВІ:

60 мл свіжого апельсинового соку
150 мл охолодженого шампанського, проссеко або будь-якого сухого ігристого вина
15 мл сиропу "гренадин"
ЯК ЗМІШАТИ: Налий в келих сік, потім повільно – шампанське або ігристе вино, і в останню чергу – гренадин. Не переборщи з сиропом, інакше коктейль вийде занадто солодким.
"Гірка класика"
СКЛАДОВІ:
кубик коричневого цукру
5-10 мл будь-якого біттера (гіркої настоянки на основі трав, лікарських рослин і прянощів)
120-150 мл охолодженого шампанського
цедра лимона
ЯК ЗМІШАТИ: Поклади кубик цукру на блюдце і акуратно залий його біттером: так, щоб цукор добре просочився настоянкою. Тепер кинь його в високий келих і вливай шампанське. Для прикраси використовуй фігурно зрізану цедру лимона.
"Гранатовий рай"
СКЛАДОВІ:
5-6 зерняток граната
30 мл гранатового лікеру
120-150 мл охолодженого шампанського
ЯК ЗМІШАТИ: Лікер додасть коктейлю приємний кислуватий смак. Залий їм гранатові зернятка на дні келиху, а потім додай шампанське.
"Яблучний ульот"
СКЛАДОВІ:
один кубик цукру
будь-який біттер ("Ангостура", "Апероль", "Кампарі", "Егермейстер", "Бехеровка")
30 мл яблучного сидру
20 мл коньяку
120-150 мл охолодженого шампанського
яблуко
ЯК ЗМІШАТИ: просочені цукор біттером – так само, як описано в рецепті "Гірка класика". Кинь кубик в келих, зверху вилий сидр, коньяк і, зрозуміло, шампанське. Прикрась келих часточкою яблука.
"М'ятні радості"
СКЛАДОВІ:
45 мл золотого рому
20 мл свіжовичавленого лимонного соку
30 г меду, розчиненого в 30 мл води
будь-який біттер
2-3 листочка свіжої м'яти
120-150 мл охолодженого шампанського або вина
ЯК ЗМІШАТИ: Ром, сік, воду з медом і кубиком льоду ретельно перемішай в шейкері і перелити в келих. Потім наповни його шампанським. Капни в коктейль 3-4 краплі біттера і поклади свіжу м'яту.