Історія Тетяни Дядечко здивувала б багатьох. До 2012-го вона працювала помічником директора в крупній агрофірмі, і їй все подобалося: відмінна зарплата, двічі на місяць закордонні відрядження, словом, робота – мрія. Але не давало спокою відчуття себе "не на місці".
"Не було поштовху до змін. А потім закохалася, треба було переїжджати з Полтави до Києва, я звільнилася і більше року не займалася нічим, крім пошуків себе", – згадує Тетяна.
Це був важкий період в житті: після керівної посади вона прокидалася вранці, не розуміючи, заради чого. В один з таких днів повного відчаю дівчина вирушила на ринок, купила молоко – і зробила свій перший домашній сир. Процес сподобався настільки, що ще рік вона годувала сирами сім'ю і друзів, набиваючи руку і експериментуючи. Потім пішли продажі по знайомих і участь в фуд-фестивалях: на першому ж домашня сироварня розпродала весь товар години за три. Стало ясно, що це може бути хороший бізнес і треба рухатися вперед, до відкриття власного цеху.
"Я сировар, організатор фуд-вечірок і один з організаторів мотофестивалю "Тарасова гора", – так сьогодні, через місяці цілодобового праці, видається автор десятка унікальних рецептів Тетяна.
Зараз, коли долають фінансові проблеми і законодавство постійно змінюється, вона зізнається, що починає замислюватися: чи так уже любиш цю справу, щоб все це виносити?
"Але як тільки потрапляю в цех і стаю "до верстата", сумніви як рукою знімає – настільки неймовірне задоволення!" - ділиться бізнесвумен .
НАЙВАЖЧЕ
" Сам собі ставиш цілі і сам же себе щоранку настроюєш на їх досягнення . Коли в минулому році запускала цех – працювала по 20 годин на день . Після 2-3 місяців такого режиму вже нічого не хотілося , – розповідає Тетяна . – Кожен день потрібен аутотренінг і маленька перемога над собою , адже в майбутньому не хочу працювати , як зараз . Але потрібно постаратися і вийти на рівень , який дозволить працювати по – іншому " .
СТАРТОВИЙ КАПІТАЛ
" Потім закупила формочки , сита , закваски – на все пішло гривень 300 , – каже про свої перші інвестиції Дядечко . – Поступово оберти нарощувалися , знайшла під Києвом цех , де ще рік орендувала зміни ( приходила працювати туди двічі на тиждень ) " .
Сири робить лише за авторськими рецептами
ЯК ЗМІНИЛОСЯ ЖИТТЯ
2016 рік був настільки насиченим , що на поточний Тетяна поставила собі за мету : направляти більше часу і зусиль на створення сім'ї , ніж на роботу , і склала графік подорожей на рік . Вони і раніше були важливою частиною життя , але тепер , коли графік хоч і щільний , але Тетяна йому господиня , вдається викроювати час на поїздки так часто , як хочеться .
Як би не було складно , вона обов'язково знаходить час на спортзал – каже , як тільки дає волю ліні і знижує фізичну активність , так відразу млявими стають робота і інші сфери життя . Крім того , вона бере активну участь в організації щорічного мотофестивалю , адже байки – її серйозне захоплення на все життя .
ПОРАДИ ПОЧАТКІВЦЯМ
Читайте також:
- Не всі тренінги однаково корисні: як відрізнити хорошого бізнес-тренера від шахрая
- Як відкрити магазин взуття: бізнес-план
- Бізнес в Україні масово скаржиться на чиновників
- Сам собі господар: колишній фізик відкрив в Херсоні цех по в'яленню помідорів
- Кабмін представив стратегію розвитку країни на найближчі три роки
- Контроль по-новому: хто перевірятиме зарплати українців і кому загрожують величезні штрафи