Куди їхати у серпні

На кого залишити улюбленця

Як зміцнити імунітет

Модні джинси

Тести

Найдорожче

Великдень-2017: рецепти святкових пасок і куличів

З Великого четверга починаються приготування до Великодня – печуть паски, фарбують яйця

Великдень цього року припадає на 16 квітня, а сьогодні відзначають Чистий четвер – день, з якого починають приготування до святкового столу.

Головним атрибутом Великодня є паска і кулич. Сайт "Сегодня" зібрав ТОП рецептів святкової випічки.

Шоколадний кулич

easter-1356999_640

Великодній кулич. Фото: pixabay


300 г борошна

150 мл молока

140 г вершкового масла

100 г гіркого шоколаду

100 г цукру

75 г родзинок

30 г мигдалю

7 г сухих дріжджів

1 яйце

1 апельсин

1 дрібка солі

Як готувати:

Спочатку потрібно приготувати опару: підігріти молоко і розвести в ньому дріжджі. Потім всипати половину склянки просіяного борошна і добре перемішати, залишити на 1 год в теплі.

Необхідно зняти з апельсина цедру, а потім нарізати її тонкою соломкою і віджати сік з м'якоті. Після чого шоколад роздрібнити на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані. Дати гарячому шоколаду трохи охолонути.

До опари просіяти борошно, всипати цукор і сіль, вбити яйце, додати шоколад, апельсиновий сік і розм'якшене вершкове масло, замісити тісто і залишити його на 1 год в теплі.

Родзинки необхідно попередньо залити окропом і залишити на 10 хвилин, потім просушити, додати разом з цедрою апельсина до тіста і все добре вимісити.

Скропити водою силіконову форму, викласти до неї тісто так, щоб воно заповнювало форму не в повному обсязі, адже паска підніматиметься, і залишити на 20-25 хв.

Мигдаль необхідно трохи підготувати – залити окропом і на 10 хвилин залишити, очистити від шкірки і викласти зверху на паску, поставити його до нагрітої до 200 градусів духовки і випікати до готовності. Перевіряти готовність можна за допомогою дерев'яної палички.

Творожна паска

easter-cake-1363857_640

Великодній кулич. Фото: pixabay

500 грам сиру

Половина склянки сметани

100 грам вершкового масла

100 грам цукрової пудри

Горіхи, цукати, сухофрукти – на смак

Як готувати:

Сир, сметану, масло і цукрову пудру необхідно змішати до однорідної маси. Отриману суміш перекладіть до форми для паски і щільно прикрийте марлею. Зверху потрібно покласти щось важке, що злегка пресуватиме паску.

Примітно, що пекти таку паску не потрібно – достатньо буде залишити її в холодильнику не менше ніж на 12 годин.

Готову паску можна прикрасити цукатами, сухофруктами або горіхами на ваш смак.

Сирний кулич

easter-1386858_640

Великодня паска. Фото: pixabay

37 г вершкового масла

половина склянки цукру

½ ч. л. солі

2 шт. курячих яєць

півтори склянки борошна

половина склянки молока

187 г сиру

6 г сухих дріжджів

7 г ванільного цукру

родзинки, цукати

Як готувати:

Для початку необхідно приготувати опару: в підігрітому молоці розчиняємо 1 ч. л. цукру, дріжджі, додаємо 1 ст. л. борошна і все ретельно перемішуємо. Після чого готову суміш накрити плівкою і поставити до теплого місця на 15 хвилин.

Для тесту необхідно збити до утворення білої маси 2 яйця, 1 жовток і цукор. До цієї маси додати перетертий сир, влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо.

Потім необхідно з'єднати тісто і опару, додати борошно і знову все добре перемішати.

До змащених маслом формочок для випікання викладаємо тісто. Пам'ятайте, що але має займати не більше половини форми, адже тісто має піднятися. Форми з тістом накриваємо зверху плівкою і ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося.

Далі до розігрітої до 200° C грубки ставимо форми з пасками, що підійшли, до духовки на 10 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180° C і випікаємо ще 30-60 хвилин.

Перевірити готовність пасок можна за допомогою дерев'яної палички.

Різдвяний кулич на кефірі

easter-1356996_640

Великодня паска. Фото: pixabay

1 л кефіру

2 кг борошна

100 г дріжджів

500 г маргарину

8 яєць

700 г цукру

Половина склянки рослинного масла

500 г родзинок

1 скл. коньяку

Для глазурі:

3 упак. ванільний цукор

1 білок

180 г цукрової пудри

1 ч. л. лимонний сік

кондитерська присипка

Як готувати:

Для початку потрібно приготувати опару: в теплому кефірі розводимо дріжджі, додаємо 2-3 ст. л. просіяного борошна і 2-3 ст. л. цукру. Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці, поки опара не збільшиться.

Потім готуємо необхідні інгредієнти: родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хв, після чого обсушити і залити теплим коньяком і залишити так ще на 20 хв.

Змішуємо опару з цукром, ванільний цукор, яйця, розтоплений маргарин, рослинне масло і родзинки. До отриманої суміші додаємо просіяне борошно і залишаємо в теплому місці на 2 години, щоб тісто підійшло.

Випікати при температурі 180 градусів до готовності, яка залежить від розміру паски.

Щоб зробити глазур, знадобиться охолоджений білок і лимонний сік, які потрібно добре збити, додаючи паралельно цукрову пудру.

Готові паски змастити глазур'ю і поки вона не застигла, посипати паски різнобарвною кондитерською присипкою.

Раніше сайт "Сегодня" з'ясовував, як правильно зібрати кошик на Великдень.

Реклама
Найважливіші та найцікавіші новини завжди під рукою
Life Сьогоднi в telegram-каналi Пiдпишись на RSS-канал Life Сьогоднi на Google News
Реклама
Гороскоп
Твій гороскоп на Сьогодні
Читати гороскоп
Just do it
Корисна порада на Сьогодні
Їсти ягоди щодня
Чому це важливо?
Лайфхак дня
Як бюджетно оновити гардероб
Хакнути
Сольник зірки
DOROFEEVA
31 липня / 20:00
5 головних концертів липня
Чи гідний сервіс на відпочинку в Україні?
Дізнатися більше про відпочинок
Спецпроект
Календар лайфхаків на літо
Липень
Лайфхаки за календарем
Гороскоп
Твій гороскоп на тиждень
25 - 31 липня
Читати гороскоп
Найдорожчий спецтопік
Дорожче просто не знайдеш
Оренда VIP-яхти — ₴27 000/година
За що такі гроші?
тест
Чи зможеш відрізнити дизайнерський одяг від речей з ринку?
Спробувати
Де купатися
Топ пляжів недалеко від Києва
Хочу дізнатися!

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти