I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Великдень-2017: рецепти святкових пасок і куличів

З Великого четверга починаються приготування до Великодня – печуть паски, фарбують яйця

Великдень цього року припадає на 16 квітня, а сьогодні відзначають Чистий четвер – день, з якого починають приготування до святкового столу.

Головним атрибутом Великодня є паска і кулич. Сайт "Сегодня" зібрав ТОП рецептів святкової випічки.

Реклама

Шоколадний кулич

easter-1356999_640

Великодній кулич. Фото: pixabay

Реклама


300 г борошна

150 мл молока

140 г вершкового масла

100 г гіркого шоколаду

100 г цукру

75 г родзинок

30 г мигдалю

7 г сухих дріжджів

1 яйце

1 апельсин

1 дрібка солі

Як готувати:

Спочатку потрібно приготувати опару: підігріти молоко і розвести в ньому дріжджі. Потім всипати половину склянки просіяного борошна і добре перемішати, залишити на 1 год в теплі.

Необхідно зняти з апельсина цедру, а потім нарізати її тонкою соломкою і віджати сік з м'якоті. Після чого шоколад роздрібнити на невеликі шматочки і розтопити на водяній бані. Дати гарячому шоколаду трохи охолонути.

До опари просіяти борошно, всипати цукор і сіль, вбити яйце, додати шоколад, апельсиновий сік і розм'якшене вершкове масло, замісити тісто і залишити його на 1 год в теплі.

Родзинки необхідно попередньо залити окропом і залишити на 10 хвилин, потім просушити, додати разом з цедрою апельсина до тіста і все добре вимісити.

Скропити водою силіконову форму, викласти до неї тісто так, щоб воно заповнювало форму не в повному обсязі, адже паска підніматиметься, і залишити на 20-25 хв.

Реклама

Мигдаль необхідно трохи підготувати – залити окропом і на 10 хвилин залишити, очистити від шкірки і викласти зверху на паску, поставити його до нагрітої до 200 градусів духовки і випікати до готовності. Перевіряти готовність можна за допомогою дерев'яної палички.

Творожна паска

easter-cake-1363857_640

Великодній кулич. Фото: pixabay

500 грам сиру

Половина склянки сметани

100 грам вершкового масла

100 грам цукрової пудри

Горіхи, цукати, сухофрукти – на смак

Як готувати:

Сир, сметану, масло і цукрову пудру необхідно змішати до однорідної маси. Отриману суміш перекладіть до форми для паски і щільно прикрийте марлею. Зверху потрібно покласти щось важке, що злегка пресуватиме паску.

Примітно, що пекти таку паску не потрібно – достатньо буде залишити її в холодильнику не менше ніж на 12 годин.

Готову паску можна прикрасити цукатами, сухофруктами або горіхами на ваш смак.

Сирний кулич

easter-1386858_640

Великодня паска. Фото: pixabay

37 г вершкового масла

половина склянки цукру

½ ч. л. солі

2 шт. курячих яєць

півтори склянки борошна

половина склянки молока

187 г сиру

6 г сухих дріжджів

7 г ванільного цукру

родзинки, цукати

Як готувати:

Для початку необхідно приготувати опару: в підігрітому молоці розчиняємо 1 ч. л. цукру, дріжджі, додаємо 1 ст. л. борошна і все ретельно перемішуємо. Після чого готову суміш накрити плівкою і поставити до теплого місця на 15 хвилин.

Для тесту необхідно збити до утворення білої маси 2 яйця, 1 жовток і цукор. До цієї маси додати перетертий сир, влити розтоплене вершкове масло, додати сіль і ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо.

Потім необхідно з'єднати тісто і опару, додати борошно і знову все добре перемішати.

До змащених маслом формочок для випікання викладаємо тісто. Пам'ятайте, що але має займати не більше половини форми, адже тісто має піднятися. Форми з тістом накриваємо зверху плівкою і ставимо в тепле місце, щоб тісто піднялося.

Далі до розігрітої до 200° C грубки ставимо форми з пасками, що підійшли, до духовки на 10 хвилин, після чого знижуємо температуру до 180° C і випікаємо ще 30-60 хвилин.

Перевірити готовність пасок можна за допомогою дерев'яної палички.

Різдвяний кулич на кефірі

easter-1356996_640

Великодня паска. Фото: pixabay

1 л кефіру

2 кг борошна

100 г дріжджів

500 г маргарину

8 яєць

700 г цукру

Половина склянки рослинного масла

500 г родзинок

1 скл. коньяку

Для глазурі:

3 упак. ванільний цукор

1 білок

180 г цукрової пудри

1 ч. л. лимонний сік

кондитерська присипка

Як готувати:

Для початку потрібно приготувати опару: в теплому кефірі розводимо дріжджі, додаємо 2-3 ст. л. просіяного борошна і 2-3 ст. л. цукру. Всі інгредієнти добре перемішуємо і залишаємо в теплому місці, поки опара не збільшиться.

Потім готуємо необхідні інгредієнти: родзинки залити гарячою водою і залишити на 10 хв, після чого обсушити і залити теплим коньяком і залишити так ще на 20 хв.

Змішуємо опару з цукром, ванільний цукор, яйця, розтоплений маргарин, рослинне масло і родзинки. До отриманої суміші додаємо просіяне борошно і залишаємо в теплому місці на 2 години, щоб тісто підійшло.

Випікати при температурі 180 градусів до готовності, яка залежить від розміру паски.

Щоб зробити глазур, знадобиться охолоджений білок і лимонний сік, які потрібно добре збити, додаючи паралельно цукрову пудру.

Готові паски змастити глазур'ю і поки вона не застигла, посипати паски різнобарвною кондитерською присипкою.

Раніше сайт "Сегодня" з'ясовував, як правильно зібрати кошик на Великдень.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти