Новини по #тегу
заготівлі на зиму
Приготуйте варення з корицею та апельсином, сливовий джем з шоколадом, в'ялені сливи в духмяних травах та у власному соку. Вибирайте стиглі фрукти зі щільною шкіркою
Банки і кришки повинні бути стерилізованими, не зменшуйте кількість цукру, зазначеного в рецепті. Запобігти плісняві допоможе пергамент, змочений у спирті, під кришкою з варенням
Це корейська закуска янім, ткемалі з аличі. Салати з баклажанів з болгарським перцем, рису і помідорів, кабачків з томатною пастою. Ще є рецепт для перезрілих огірків у оцтово-солодкому маринаді
Особливість цієї приправи - яблука, вони мають бути кисло-солодкими. Приправа може стати закускою, може бути гарніром для м'яса або риби, ще нею можна насичувати томатним ароматом і смаком перші страви
У перекладі з латини "базилік" - це королівська трава. І назва цілком виправдана. Базилік у замороженому й не тільки вигляді - прекрасний соус до сиру, м'яса або риби. Беріть свіжий базилік, не використовуйте в заготівлях стебла
З урожаєм яблук можна справитися по-різному: спекти шарлотку, зварити компот, замочити їх, зробити мармелад або приготувати варення на зиму. Щоб заготівлі були ароматними, беріть міцні соковиті яблука
Ця пекуча заготівля, яка сподобається всім любителям гострого. Інгредієнти для салату можна нарізати пластинками або кружальцями. Крім баклажанів і спецій, можна брати помідори і болгарський перець
Квасолю на зиму консервують у власному соку, закривають разом з овочами і додають до заправок для борщу. Бобові мають бути с гладкою поверхнею і щільними, а перед приготуванням їх потрібно замочити на ніч
Баклажани на зиму можна заморозити, а можна приготувати баклажанну ікру, замаринувати в аджиці або зробити з ними овочевий салат на зиму. Для заготівель підходять тільки щільні та без пошкоджень овочі
Вам знадобиться два види томатів - не дуже великі, щільні, м'ясисті та перезрілі, повні соку. Приготовлені таким чином помідори залишаються соковитими і ароматними. Рецепт розрахований на три банки ємністю 1 л
Вибираючи перець, прослідкуйте, щоб він був міцним і пружним. При натисканні на овоч має поскрипувати, це означає, що плід стиглий. У хорошого перцю має бути зелений пружний хвостик
Їх можна засолити, замаринувати і заквасити. Бажано вибирати огірки завдовжки 7-12 см, темно-зеленого кольору зі світлими боками і яскраво вираженими "пухирцями". Насіння в таких плодах небагато, а м'якоть щільна і соковита
Мариновані томати чері - це смачно і красиво. Перш ніж братися за приготування, томати потрібно ретельно відібрати і підготувати. Для заготівель підійдуть тільки щільні, пружні та свіжі помідори без вм'ятин і плям
Лечо - це популярна страва угорської кухні та прекрасна заготовка на зиму. Його основа - солодкий перець. Домашнє лечо можна додавати в супи, до м'яса, а ще - подавати з картоплею, рисом або макаронами
Набагато корисніше зробити сік із яблук в домашніх умовах, а не пити покупний сумнівної якості. Варіантів приготування яблучного соку дуже багато на будь-який смак.
Рецепт корисної закатки на зиму: кукурудзу можна заготовити цілими качанами, і тоді взимку ви зможете відчути смак свіжозвареного молоденьких качанів.
Дізнайтеся, як правильно заморозити баклажани на зиму. Овочі можна бланшувати, відварювати, запікати, смажити, тушкувати і навіть заморожувати цілими.
Записуйте рецепти апетитних заготовок із кабачків і приготуйте на зиму вітамінні закуски з овочів на будь-який смак
Пропонуємо вам найкращі рецепти заготовок на зиму із сезонних овочів, які порадують в холоди насиченим літнім смаком, яскравим кольором і, звичайно ж, вітамінами.
Заморозити малину в силіконових формочках без цукру - простий і оригінальний спосіб, який допоможе зберегти максимум вітамінів. Мити ягоди не варто, інакше вони розм'якнуть і втратять форму