I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати фалафель: простий рецепт від шеф-кухаря

По рецепту необхідно 250 грамів гороху

Шеф-кухар програми "Готуємо разом" на "Інтері" Андрій Дромов розповів простий рецепт пісної страви – фалафель.

"В одному з останніх випусків програми "Готуємо разом", ми з Андрієм Доманським готували популярну східну закуску з бобових – фалафель. Це смажені у фритюрі кульки з подрібненого нуту або інших бобових, приправлені прянощами", – пояснив шеф-кухар.

Реклама

Але, щоб не шукати нут або інші екзотичні бобові, Андрій рекомендує зупиниться на звичайному горосі.

Для приготування фалафель нам знадобляться:

250 грамів колотого гороху

Реклама

0,5 ч.л. меленого кумина (зіри)

1 ч.л. куркуми

1 невелика головка ріпчастої цибулі

Реклама

5 гілочок кінзи

½ стручка перцю чилі

2 см кореня імбиру

2 зубчики часнику

1 ст.л. кунжуту

1 ст.л. оливкового масла

4 ст.л. борошна

0,5 ч.л. солі

300 мл рослинного масла

Для подачі:

листя салату

лимон

кінза

Насамперед горох потрібно вимити під проточною водою. Причому, миємо його до того часу, поки вода не стане прозорою. Далі – заливаємо холодною кип'яченою водою і залишаємо мінімум на 6 годин, щоб горох гарненько набряк.

За шість годин зливаємо воду з гороху, але не всю, і відправляємо його в чашу блендера. Трохи води залишаємо, щоб довести горохову масу до потрібної консистенції. І тут важливий момент: краще нехай води буде менше, ніж занадто багато. Долити завжди встигнемо, якщо що. Перемелюємо в блендері до однорідної маси.

.png_13

Дрібно ріжемо цибулю і перець чилі і додаємо їх до горохової масі. Відправляємо туди ж борошно, зіру (цю пряність ще називають кумін), куркуму і солимо. Добре перемішуємо і з отриманої маси катаємо кульки середньої величини (як на фото).

.png_12

До речі, це – той випадок, коли горох не потрібно варити! Ми просто опускаємо горохові кульки в гарячу олію, яку ми розігріли в сотейнику або глибокій сковорідці. Підрум'янюємо їх з усіх боків. Я, до речі, використовую сотейник, а ви можете брати не тільки сковороду, а будь-який зручний для вас посуд.

Тепер залишилося все красиво оформити – ще теплі горохові кульки – фалафель – викладаємо на тарілку з листям салату і кінзою. Експериментуйте! Дуже важливо, щоб блюдо було не тільки смачним, але і красиво оформленими.

Смачного!

А для тих, хто планує схуднути і поліпшити своє травленням, варто приготувати корисний напій від відомого лікаря-дієтолога.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти